Terpaksa Tolak Rezeki

بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم

Al kisah, hari saya memang dah lewat sampai rumah dalm pukul 7 lebih bila pergi Sik tadi.... Lepas maghrib encik husband pergi beli makan kat pasar malam. Rutin dia hari Rabu.... Dah pergi pasar malam, bila dia balik kami ambil tempat masing-masing nak makan, jiran call encik husband ajak pergi makan, 6 kali misscall.... "Jom la kami belanja"....


Hari Khamis lepas mereka dah belanja kami kat Kuala Perlis... 

Kali ni husband berkeras tak nak ikut, nasi dagang pun dah beli,,,, Sebab kedua yang amat penting, sebab kami dah naik segan.... Asyik-asyik diorang ajak makan mengejut ajer dan kata nak belanja.... "Chenta Mama Daging Bakar"

Tak apa lah untuk kali ni, Allah tak izinkan! 

 It's ok Allah jaga kami Dia Ya Razzaq, Ya Fattah.... Kali ini, encik husband bejaya memberi alasan terbaik. Terima kasih Ya Rabb.... Allah Ya Baari'....

Semoga Allah murahkan rezeki mereka semua.... Allhamdulillah



Previous
Next Post »

6 Give your inspiration

Click here for Give your inspiration
ros nordin
admin
December 16, 2015 at 11:43 PM ×

kadang2 kita ada byk sebab utk tolak kan?.. takpe bukan rezeki mereka nak belanja dan bukan rezeki kita nak terima.. :)

Reply
avatar
December 17, 2015 at 7:11 AM ×

bagus ada jiran mcm tu tapi kadang2 naik ri,as jgk kan.. ni mesti pasar malam changlun kan.. heheh tu rutin sy jgk tu.. p cari sate murah.. hehehe

Reply
avatar
Etuza Etuza
admin
December 17, 2015 at 7:54 AM ×

tak apa ..bagitahu dengan baik2 kepada teman tu ..sedapnya..patutlah ..hadui..

Reply
avatar
December 17, 2015 at 9:18 AM ×

baiknyaa jiran.. tapi yalah.. segan pulak kan macam tu .. hehe

Reply
avatar
December 17, 2015 at 9:59 AM ×

Salam kak InsyaAllah ada rezeki ka mana mana

Reply
avatar
Sheila Adziz
admin
December 17, 2015 at 5:16 PM ×

hehe... a'aa pmc... dulu ada nasi kerabu makcik tusedap kan... tiap minggu duk beli...

Reply
avatar

Give your inspiration here and thank you. ConversionConversion EmoticonEmoticon

Thanks for your comment