Hot!

Other News

More news for your entertainment

BEAUTILICIOUS GIVEAWAY

Salam petang

BEAUTILICIOUS GIVEAWAY 17-27 JULAI 2017



JOIN BEAUTILICIOUS GIVEAWAY :

1. Tulis entry dengan tajuk BEAUTILICIOUS GIVEAWAY
2. ikuti syarat lain seperti entry SINI.
3. Letakkan link entry korang di SINI.



Besarnya Pahala Ibu Hamil Yang Solat

Info solat kepada ibu hamil
 
 sungguh indah ganjarannya...
semoga ibu-ibu yang hamil di luar sana mendapat kemudahan dan ganjaran berlipat ganda

namun, setiap apa yang Allah tentukan adalah yang terbaik, sama ada anda ibu hamil mahu pun tidak, kita sebagai wanita yang diciptakanNya sebaik kejadian, dijanjikan syurga yang sama oleh Allah swt...

InsyaaAllah...

Bila Berdiskusi Dengan Para Ilmuan

Minggu lepas, minggu kesibukan saya. Dalam dua minggu kena siapkan satu artikel. Dah la tukar tajuk. Dalam semalaman saya siapkan sebelum presentation hari berikutnya. Allhamdulillah, tanpa daya saya melaksanakan smeuanya tanpa kasih sayang Allah Ya Rahman Ya Rahim. Semua itu kerja Allah, sedikit pun tiada daya saya melaksanakannya dengan izinNya...

 Kawan-kawan yang cun

 Sangat karismatik, berkaliber dan inspiring

Tahun ni, kali pertama saya attend semiar. Rasanya ini sahaja kota tuk tahun ni. Malas nak fikir seminar or conference. Hanya penulisan tuk siapkan tesis sahaja bermain di minda.  Walaupun ada kerja-kerja lain yang menunggu dan tertunggu. InsyaaAllah, Allah Ya Baari'....

19-20 Julai 2017, kali kedua seminar SMTCom17 diadakan selepas kali pertama tahun lepas. Bagi tahun lepas saya hanya sempat menghantar dua paper, dan tak ada rezeki untuk present di atas kesulitan yang dialami saya ketika itu (hanya Dia Yang Maha Mengetahui) erm..... Namun, paper saya diterima untuk dimasukkan dalam bab dalam buku. 

Seronok berseminar, dapat jumpa ramai scholar walaupun kami semua adik beradik bagaikan kerana semua dibawah satu bumbung fakulti.... Bila dengar satu demi satu topik dibentang saya terpegun, nak lagi bila masuk bilik pembentangan orang-orang seni lagi menarik minat saya! 

Topik saya tentang Teori Disposisi Dalam Keseronokan Kandungan Media. Terima kasih kepada sahabat/
kakak penilai saya yang bagi minor correction. Terima kasih sis....

Dalam bilik lain.... Mereka bincang tentang Asmaul Husna dalam lagu, muzik dalam iklan, retorik dalam pembujukan iklan, macam-macam ilmu senu yang saya minat! Seronok dapat discussion, tak habis dalam bilik pembentangan, sambung pula di luar bilik... Allahamdulillah... ilmu Allah yang luas. Mereka sangat tak kedekut ilmu! saya sangat seronok berdiskusi bersama mereka.  

 Ilmu Asmaul Husna dalam Lagu dibentangkan oleh En Azmi

 Diskusi bersama Prof Hatta Azad Khan

Dan dalam masa yang ada ini juga saya mesti edit dengan baik untuk disesuaikan dengan format penerbitan buku kepada dua paper tersebut. Tarikh akhir hantar 3 hari lagi 27 Julai (Khamis).... Semoga Allah menolong mempermudahkan semuanya. 

Allhamdulillah seminar sehari dan bengkel sehari minggu lepas berjalan dengan lancarnya. Terima kasih kepada organizer yang cekap dan karismatik semuanya, Prof. Dr. tuan, puan para sahabat yang disayangi bertungkus lumus menjayakannya. Saya cuma peserta sahaja.... erm.... 

Terima kasih Ya Rabb, memberi peluang kepada saya menyetai seminar SMTCom17 pada tahun ini. Dalam bengkel kami, semua harus memperbaiki artikel kami untuk menyesuaikan format penerbitan bab dalam buku. Tarikh hantarnya 17 Ogos nanti.... Ya Allah permudahkan segalanya....  Nak menulis kena ada patient. Penulisan ilmiah lain dengan penulisan blog atu diari ni..... Nak bagi ilmu supaya pembaca faham apa yang ditulis itu sukar. Dan itu tidak boleh menipu, keran itu semua mestilah fakta....

Apa pun semua ilmu Allah, hanya dipinjamkan sahaja kepada hambaNya. Kita adalah alat Allah tiada apa yang hebatnya kita tanpa kasih sayang Allah Ya Rahman Ya Rahim, tanpa pinjaman ilmu Allah Ya Alim Ya Hakim Ya Rashid.... Allah adalah guru kita sebenar dan Rasulullah swt adalah idola ilmu kita.... Semoga kita, beriman sebetulnya mendukung rukun Iman yang 6 wajib diimani!

Sayang u alls... apa pun kerja kita buat sesungguhnya, bagi motivasi pada diri sendiri yang lemah ni... Tesis lum submit lagi ni.... hukhuk.... 



DILARANG SOMBONG


kakak Amani yang buat baju tuk mama katanya....

Saya termenung sejenak, befikir, memikir dan terfikir dengan kenyataan di bawah.... Kenapa?
Tepuk dada tanya iman..... kerana saya yakin kita semua mendukung 6 rukun iman, 5 rukun islam dan 1 ihsan....

*DILARANG SOMBONG*

*Lahir* : ditolong oleh *Orang lain*

*Nama* : diberi oleh *Orang lain*

*Pendidikan* : didapat dari *Orang lain*

*Gaji* : diterima dari *Orang lain*

*Keuntungan* : hasil pembelian oleh *Orang Lain*

*Kehormatan*: diberikan oleh *Orang lain*

*Mandi pertama*: dilakukan oleh *Orang lain*.

*Mandi terakhir*: dilakukan oleh *Orang lain*

*Harta setelah meninggal*: menjadi hak *Orang lain*

*Pengebumian* : dilakukan oleh *Orang lain*

Ternyata sejak lahir hingga meninggal kita selalu memerlukan *Orang Lain*.

Kita patut sedar bahawa hidup ini memerlukan orang lain...
*DI MANAKAH KEHEBATAN KITA?*
Ternyata, kita bukanlah sesiapa tanpa *"ORANG LAIN"*

Bersahabatlah dengan semua orang kerana kita memerlukan bantuan mereka di masa hadapan.

*Assalamualaikum Semua*

Diari Saya Hari Ini

Allhamdulillah... syukur pagi yang rahmat.... 
Hari ni, hantar kakak ke sekolah, masuk ofis, p breakfast ngan Kak Ngah Zara, baby Nur Jannah and daddy.... The n hantar kak ngah ke taska, terus p klinik injection imunisasi tuk 3 bulan.... Nur Jannah dah baik demam baru boleh ambil injection. 

Allhamdulillah... kak ngah seronok la bila bawa dia makan dulu

kacau baby, haishhh....

cak.... Nur Jannah

Bereh semua..... balik ofis settle borang apa yang patut tuk p seminar and present esok. Then kul 11 ada meeting jabatan. Kelmarin ada majlis silaturahim sambutan raya peringkat universiti. Memandangkan duk busy kat office tak sempat nak p.... 

baru jumpa lemang, dah nak habis syawal dah pun..... Allhamdulillah

Allhamdulillah hari leh rasa lagi hidangan raya. Nak tau tak, hari ni kali pertama saya makan lemang sepanjang syawal ni. hahaha.... baru jumpa lemang.... hadui.... orang lain mesti dah jemu kan.... Apa pun, syukur dengan nikmat dan rezeki Allah Ya Razzaq..... 

Allhamdulillah....

Baby Nur Jannah stay kat ofis saya la hari ni.... tidur, bangun main, nangis, main..... hehehe.... tengahari kak ngah balik taska, stay kat bilik saya juga. Dah ada baby kat bilik, mula la tak mahu p kelas agama petang ni.... ermmmm..... haru saya bila anak-anak berkumpul.... tak nampak rupa bilik ofis.... ni belum lagi ada kakak.... kalau tak ermmm bising riuh rendah mereka bila berkumpul...

Nasib la, kawan ofis saya bilik sebelah lelaki dan sporting, paham sangat situasi mak-mak ni bila anak-anak datang serang bilik mak....

ermmm....
Prepare paper tuk presentation esok. We me luck.... InsyaaAllah, semoga dipermudahkan semuanya...

Allhamdulillah....
 
 

GIVEAWAY NURUL & FRIENDS

 
 
LEBIH 20 ORANG PEMENANG DICARI !!

FOLLOW BLOG **WAJIB**
LIKE FANPAGE **WAJIB**
ADD FACEBOOK **WAJIB**
FOLLOW INSTAGRAM **WAJIB**
FOLLOW TWITTER 
FOLLOW GOOGLE+ **WAJIB**
KOMEN DAN SHARE DI MANA-MANA ENTRI **WAJIB**
OPTIONAL
1. Buat entri yang bertajuk "Giveaway Nurul & Friends"
2. Copy banner dekat atas tu dan pastekan dalam entri korang.
3. Korang boleh copy semua entri ni ataupun nak buat entri sendiri.
4. Backlinkkan banner tu tau.
5. Dah siap, submit link dekat komen :)
AMARAN KERAS !!!

** Pastikan korang jujur pikul tanggungjawab untuk ikut semua syarat ni ye. Mana tahu rezeki korang boleh menang. Hadiah memang best-best tau :D **
PEMENANG AKAN DIPILIH MELALUI CABUTAN BERTUAH


** Para sponsor pun boleh join sekali. Tapi Nurul buat hadiah khas untuk para sponsor. Untuk para sponsor untuk TOP REFERRAL akan dapat hadiah special daripada Nurul ^^ 
DUE DATE : 3 JULY 2017 - 31 JULY 2017