Oh My Printers

بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم

Technical day

Dari Pagi duk kedai fotostat print..... p sambung menebas, jumpa harta karun, p lagi kedai fotostat print lagi.... Print saja, nak baca fuhh..... tebal! tiga ratus lebih muka surat,,,,,, yuhuuu


Balik rumah duk ekjas printer ni ada tiga tapi ketiga-tiga rosak.... satu yang atas tu, fuji zerox CM205b kertas tak detect, dari petang saya duk godek. Dapat video dari youtube nak buka cari screwdriver bunga lak takde.... Haish dah lama tak buat keja teknikal semua barang hilang. Masa nak ada jer player tu, bila tengok tempat letak player tu dah kena cabul, sahhh hilang ler....

Printer kedua tu jenama brother DCP-115C yang ni adik saya punya. Dah lama, bila install kat latop saya boleh ajer tapi masalahnya, tak connect... apa masalahnya....


Yang ketiga bawah sekali printer lama, Canon pixma 1880i... Yang ni xleh nak install lak kat latop saya. Dulu saya guna window 7. Bila check match jer dengan window 8 tapi apa kan daya! Ink dah ada,,,,, ermmmm

Allah Ya Baari'....

Adik kakak guna printer apa???
Apa printer yang murah, biasa dan elok ke boleh cadangkan???



3 comments:

  1. try hntar kedai kak.. huhuhu xpun mtk tlg org kedai tgok kan.. sy pn xreti jgk bab2 printer nih.. sbb duk guna printer HP... hehehe setia dgn brng hp dr leptop smpailh printer...

    ReplyDelete
    Replies
    1. yg kena hantar kedai ni mmg masalah akak sis... kt tpt akak ada satu kedai komputer saja... nak angkut printer n latop sekali fuhh... kena jd hulk la akak... hikhik...

      Delete
  2. hmm huda pon nak kene pegi hantar kedai printer, syg ade printer tp x guna ..

    ReplyDelete

Give your inspiration here and thank you.

Powered by Blogger.