Lelaki Nigeria Peramah

بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم

Sepagi tagi aku buat kerja kat library.... semeja dengan dua student dari Nigeria = 3 dengan aku... aku memang concern dengan kerja ku..... mereka berdua pergi man ntah, tinggal semua peralatan latop, (------->>>> tukang jaga latop) buku-buku kat depan aku... (aku pun buat perkara yang sama juga).... mereka pun tak ada cakap apa-apa kat aku....

Tiba-tiba dua orang kawan mereka datang tanya aku....
"mana kawan saya"
aku jawab "tak tahu"
dia tanya lagi "mereka tak cakap nak pergi mana ke"
"tak ada" balas ku
"dia malu kat aku tu"
"hehehe" aku gelak
aku mula bangun mahu beredar
dia tanya "nak pergi mana"
aku cakap "nak pergi lunch dan solat"
dia cakap "nak ikut aku pergi lunch"
aku cakap "ikut la" sambil senyum...
dia balas "dari senyuman aku tu, macam tak bagi jer mereka ikut"
"hehehe" aku gelak
aku tanya "awak dari man"
"nigeria"
"kolej apa, cob atau cas"
"tak tahu, tengok muka awak saya lupa saya kolej apa"
kawannya menyampuk "dia bergurau la tu"
"nama siapa" dia tanya aku
"sheila" jawab ku...
"ok, jumpa lagi yer"
"jumpa lagi".....
terus aku berlalu dari mereka....

Haishhh.... ada kena hati-hati dengan depa ni.... peramah ke mengayat!



2 comments:

Give your inspiration here and thank you.

INSTAGRAM FEED