Al Quran Era Rasulullah SAW

بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم

Sumber di sini

Cetakan Quran yang ditulis semasa hayat Nabi Muhammad saw, yang telah disembunyikan di Perpustakaan Negara Berlin selama bertahun-tahun telah terbukti secara saintifik milik era Nabi. Dikaji di dalam makmal di Zurich, tujuh kertas halaman kertas Quran cetakan skrip ditulis antara tahun 606 dan 652.

Menurut laporan akhbar Maerkischer Allgemeine Zeitung, jurucakap Perpustakaan Negeri Jeanette lamblia, salinan-salinan telah diperiksa sebagai sebahagian daripada projek jangka panjang yang besar yang dikenali sebagai "Corpus Coranicusm" dan dianalisis di makmal Zurich. Projek ini mengkaji semua naskhah al-Quran di seluruh Eropah.

Ini cetak tertentu al-Quran disimpan di Perpustakaan Negeri selama lebih 100 tahun. Kesan tersebut asalnya sebagai sebahagian daripada warisan pusaka kepada seorang ahli sains Mesir telah dianggap dibawa ke Jerman, aeither pada abad ke-akhir lain yang patut -19 atau awal abad ke-20.

Sumber : Worldbuletinnet
Previous
Next Post »

3 Give your inspiration

Click here for Give your inspiration
Ija Rased
admin
December 23, 2015 at 9:13 AM ×

selawat dan salam buat junjungan besar Rasullah saw

Reply
avatar
Bin Muhammad
admin
December 23, 2015 at 11:33 AM ×

Ya... Sebenarnya banyak khazanah dunia islam yg di sorok oleh barat. Mereka mengkaji dan sengaja sembunyikan agar keistimewaan dan kehebatan tamadun Islam tidak terdedah.

Reply
avatar
December 28, 2015 at 10:57 PM ×

allahu ...

Reply
avatar

Give your inspiration here and thank you. ConversionConversion EmoticonEmoticon

Thanks for your comment