Tips Demam Dengan Gembira

بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم


Allhamdulillah.... hari ni masuk ke ofis kembali.... Allah bagi rehat sehari di rumah dek dilanda demam, memula anak! kemudian saya..... Kerja pun banyak tertangguh... its ok, kerja semua tu Allah yang buat, kata sahabat "kita tiada daya kak"....

Demam tu maksudnya Allah sayang kita tu, Dia bagi rehat, dalam duk rehat tu still boleh zikir padaNya kan.... Tips zikir: (juga di sini)

Allahumma Ya Salam, Ya Fattah,,,, Yang Maha Membuka Jalan Penyembuhan....

Allhamdulillah, tanpa ambil apa-apa ubatan Allah sembuhkan saya.... Memang malam tu saya tak boleh tidur sakit kepala teramat, saya kuatkan juga hati fikiran saya hanya untuk ingatkan Dia yang maha memberi kesakitan itu.... 

Terima kasih Ya Allah dengan sakit Allah Yang Maha Pengasih dan Penyayang:
1. cuci dosa
2. bagi pahala
3. angkat mangkat kita ke satu tahap yang lebih tinggi

Bila saya baca kisah Nabi Ayub yang sakit, lagi tersentuh. Saya cuma demam sikit ja. Sedangkan Nabi Allah sakit teramat tapi sangat readha dan gembira dengan sakit itu...

Erm... terima kasih kerana kesakitan itu yang tak seberapa cuma.... Ya Rabb....



Previous
Next Post »

8 Give your inspiration

Click here for Give your inspiration
PeRdU cINta
admin
January 14, 2016 at 11:06 AM ×

Alhamdulillah...selamat kembali bertugas kak...

Reply
avatar
January 14, 2016 at 12:51 PM ×

Bila diuji tapi redha dengan ujian tersebut, maka penyakit pun 'malu' mahu duduk lama-lama dalam diri kita.

Reply
avatar
Mime MF
admin
January 14, 2016 at 5:53 PM ×

Alhamdulillah dh sembuh...☺

Reply
avatar
Mrs. A
admin
January 14, 2016 at 7:23 PM ×

Alhamdulillah sudah dikurniakan kesembuhan.

Reply
avatar
January 15, 2016 at 9:03 AM ×

Betul Kak Sheila... Allah SWT bagi sakit sebab DIA sayang cuma Sha ni sakit dari kecik... agak merungut dan mengeluh jugak laa... Tapi redha dan percaya ada ganjaran buat Sha....

Reply
avatar
January 15, 2016 at 10:03 AM ×

Alhamdulillah dah sihat ya.

Reply
avatar
Nao Mei
admin
January 15, 2016 at 10:05 PM ×

Alhamdulillah...akak dah sihat...
Allah uji akak sebab syg

Reply
avatar

Give your inspiration here and thank you. ConversionConversion EmoticonEmoticon

Thanks for your comment