Tips Demam Dengan Gembira

بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم


Allhamdulillah.... hari ni masuk ke ofis kembali.... Allah bagi rehat sehari di rumah dek dilanda demam, memula anak! kemudian saya..... Kerja pun banyak tertangguh... its ok, kerja semua tu Allah yang buat, kata sahabat "kita tiada daya kak"....

Demam tu maksudnya Allah sayang kita tu, Dia bagi rehat, dalam duk rehat tu still boleh zikir padaNya kan.... Tips zikir: (juga di sini)

Allahumma Ya Salam, Ya Fattah,,,, Yang Maha Membuka Jalan Penyembuhan....

Allhamdulillah, tanpa ambil apa-apa ubatan Allah sembuhkan saya.... Memang malam tu saya tak boleh tidur sakit kepala teramat, saya kuatkan juga hati fikiran saya hanya untuk ingatkan Dia yang maha memberi kesakitan itu.... 

Terima kasih Ya Allah dengan sakit Allah Yang Maha Pengasih dan Penyayang:
1. cuci dosa
2. bagi pahala
3. angkat mangkat kita ke satu tahap yang lebih tinggi

Bila saya baca kisah Nabi Ayub yang sakit, lagi tersentuh. Saya cuma demam sikit ja. Sedangkan Nabi Allah sakit teramat tapi sangat readha dan gembira dengan sakit itu...

Erm... terima kasih kerana kesakitan itu yang tak seberapa cuma.... Ya Rabb....



8 comments:

  1. Alhamdulillah...selamat kembali bertugas kak...

    ReplyDelete
  2. Bila diuji tapi redha dengan ujian tersebut, maka penyakit pun 'malu' mahu duduk lama-lama dalam diri kita.

    ReplyDelete
  3. Alhamdulillah sudah dikurniakan kesembuhan.

    ReplyDelete
  4. Betul Kak Sheila... Allah SWT bagi sakit sebab DIA sayang cuma Sha ni sakit dari kecik... agak merungut dan mengeluh jugak laa... Tapi redha dan percaya ada ganjaran buat Sha....

    ReplyDelete
  5. Alhamdulillah...akak dah sihat...
    Allah uji akak sebab syg

    ReplyDelete

Give your inspiration here and thank you.

Powered by Blogger.