Kita Beauties Pu'th: Minuman Campuran Botani Mengimbangi Nutrisi Badan



بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم

Kita Beauties Pu'th: Minuman Campuran Botani Mengimbangi Nutrisi Badan / Allhamdulillah. Saya diperkenalkan dengan satu produk minuman campuran botani iaitu Kita Pu'th daripada Kita Beauties. Saya juga berapa bulan tak minum minuman botani ni, sangat sesuai la dengan keperluan saya, sebab kulit wajah saya sekarang sedikit bermasalah. Syukur dipertemukan dengan satu produk yang bagus natural prosuk dan juga produk untu kesihatan.


Yang paling utama Kita Beauties ni merupakan produk "superfood"... Apa itu "superfood"! Ia merupakan makanan tambahan seharian tau.... Sssuai sangatla dengan umo saya hari ni genap 39 tahun, kata orang dah nak masuk alam empat series ni, badan memang sangat memerlukan makanan tambahan daripada pelbagai sumber vitamin.





Apa lagi yang penting ye! opsss yang ni terlalu penting ! Produk Kita Beauties ni cuma ada No. Reference dari Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) sahaja dan dikategorikan sebagai makanan. Tiada No. MAL, sebabnya no. MAL hanya untuk produk yang diperbuat daripada ubat atau dikelaskan sebagai ubat. So, ia tidak merbahaya sebab memang sudah disahkan oleh KKM! Jangan risau ye? ye la kan tersalah anggap lak, MAL tu apa kan.... 



Kelebihan Kita Beauties
Antara kelebihan produk ini ialah:

  • mencerahkan kulit,
  • melicinkan kulit,
  • menegangkan kulit,
  • menyeimbangkan tona kulit,
  • melembabkan kulit
  • mengurangkan minyak yang berlebihan pada kulit


Kandungan Kita Beauties Pu'th
Kita Beauties Pu'th ini merupakan campuran minuman botani daripada buah oren, camu-camu, Alpha Lipoic Acid dan juga biji anggur. Kesemua bahan-bahan ini pun adalah selamat diminum sebabnya tiada langsung bahan terlarang. Bahan-bahan ini juga mempunyai kelebihan dan manfaatnya yang tersendiri.


Oren 
Kaya dengan Vitamin C

Camu-camu
Superfood untuk muka dan dan diet seharian anda 60x lebih kuat daripada vitamin C.

Alpha Lipoic Acid
Antioksidan utama yang menghalang penuaan dan keradangan kulit.

Biji Anggur (Grape Seed)
Untuk mencerahkan dan mengimbangi kulit



Walau bagaimanapun, bila ambil Kita Beauties ni, kena pantang sikit la... Kalau tak macamana nak dapatkan kesan yang dikehendaki.. Kalau tak pantang lambat la nampaka hasilnya! Kat bawah ni antara pantang yang harus anda jaga mengikut situasi dan keadaan. 

  • Masalah jerawat - Sila pantang susu, makanan bergoreng dan kicap soya.
  • Kafein - Elakkan minuman berkafein sebab ianya boleh mempercepatkan penuaan.
  • Period (bagi perempuan) - Better stop sebab sistem penyerapan badan masih lemah jadi bazir jika minum.
  • Waktu pengambilan - Boleh jarakkan selama 5 jam jika mengambil ubat dari hospital  atau klinik.
  • Sesuai diambil selepas kandungan atau baby yang berusia 4 bulan ke atas untuk ibu mengandung atau juga ibu menyusu
  • Amalkan minum air masak 2 - 3 liter untuk kesan yang lebih baik.
  • Masalah kesihatan - Sila rujuk doktor atau pakar kesihatan terlebih dahulu sebelum mengambil apa-apa jenis produk.
  • Produk yang mempunyai kolagen, tidak digalakkan dan tidak sesuai untuk pengguna yang mempunyai masalah alahan makanan laut atau masalah kulit sensitif atau masalah resdung.



Cara Pengambilan

Campurkan 1 paket (6 gram) ke dalam 100ml - 150ml air suam. Kacau dan goncang sehingga larut dan minum serta-merta selepas penyediaan. Minum air secukupnya sepanjang hari untuk mendapatkan kesan yang baik. Sebolehnya minumlah sebanya 2 liter dan lebih.

Diambil 1 paket sehari selepas sarapan.


Cara Penyimpanan

Simpan di tempat dingin dan kering.


Harga

Untuk 1 kotak Kita Beauties ni ada 10 sachet dengan harga RM28.80. Kalau nak walk in boleh dapatkan di Guardian... Secara online pun ada tau di laman sesawang shopee...




Testimoni Sheila

Bagi Sheila suka sangat la Kita Pu'th Kita Beauties ni. Sheila rasa yang oren, rasanya manis buah.... Tapi Sheila ni terus terang cakap bab pantang lemah sikit. Namun, nak syantik punya pasal kena la pantang kafien.... Uhhh... sangat puas hati! Allhamdulillah dapat tengok kulit memutih dari sediakala.... InsyaaAallah akan cuba next box, sebab nak hilangkan parut jerawat susah sikit. May be take time kan..... Dengan harga yang berpatutan sangat ia boleh dijadikan minuman harian kita! 


So, apa lagi uols “Make Your Skin and Body Happy”




Untuk sebarang pembelian atas talian boleh dibuat dilaman sesawang di bawah:
https://shopee.com.my/kitabeauties1

Matlumat lanjut tentang Kita Beauties ini boleh hubungi:

Facebook :
KITA Beauties 

Instagram 
 @kita_beauties


Alamat: 
KITA Beauties by Gemini Beauty Resources (M) Sdn Bhd
No 8. Jalan Balakong Jaya 6, 
Taman Perindustrian Balakong Jaya,
43300 Balakong, Selangor


Jom kita tengok video saya ni... apa la yang saya nak sembang sampai senget mulut-mulut tu.... hahaha









#kitabeauties #guardian #guardianmalaysia #trustedbrand#topbrand #koreaformulatedbrand #cantikgebu#cantikputih #cantik


2 comments:

Give your inspiration here and thank you.

'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();
Powered by Blogger.