Menu Diet Saya

Menu Diet Saya / Allhamdulillah dah seminggu saya memulakan diet di samping diberi peluang olehNya untuk saya bersenam. Allhamdulillah, setakat 7 hari ni berjaya laksanakannya. Ntah bila mampu bertahan... hehehe.... maklum la ai ni kekadang hangat-hangat tahik ayammm.... kang kencus gak diet.... kekke... nak buat camana iman tak kuat.


Ya Allah sabar je la.... kuikui.... so, hari ni masakkan anak-anak breakfast.... then saya goreng sayur tuk saya. Kakak terliur lak bila saya goreng sayur. Saya ajar dia masak.... senang je kak, main campak kacau siap!

Saya memang masak cam gituh la.... tak dan nak pikir yang komplek, campa-campak apa bahan yang ada, kacau siap!


Blasah je apa bahan yang ada dalam peti ais terus sediakan bahan masak..... Dah masak terus bagi mereka makan. Allhamdulillah. terima kasih Ya Rabb... Bihun putih ni request daripada kak ngan Zara Adelia.... Bangun jer tidur terus lapar, makan tak seberapa sangat. Itu yang saya geram...

Tapi menu diet saya setakat ni masih menjadi,,,,, huhu hopefully akan berterusan hingga capai BMI saya yang sepatutnya.

InsyaaAllah.... apa ye menu diet sahabat boleh share dengan saya?




6 comments:

  1. menu diet saya. breakfast roti wholemeal dengan protein shake. lunch konsep suku suku separuh. snack salad/buah/kekacang. dinner kadang makan, kadang tak. bergantung kepada nilai intake kalori harian saya. kalau banyak lagi kekosongan, saya makan la malam. kalau dah hampir penuh, saya ambil Tea Ahmad ja :)

    ReplyDelete
  2. wahhhhh chaiyok2 kak! Saya pun tak sampai seminggu dah terbabas haha

    ReplyDelete
  3. RAJINNYA BERDIET MESTI SLIM MLIM CANTIK

    ReplyDelete
  4. In Shaa Allah kak.. semoga berjaya kejar BMI tu ye. Tapiii sayur tu macam sedap je. Nak sikit

    ReplyDelete
  5. saya amalkan minum air putih 3-4 liter sehari :D

    ReplyDelete

Give your inspiration here and thank you.

Powered by Blogger.