Di Mana Pos Laju Ku?

Di Mana Pos Laju Ku? / Allhamdulillah. Kegusaran saya tentang barang yang dipesan agak lama menunggu, akhirnya saya dapatkan tracking number. Bila check barang yang dipesan sudah sampai pada 27 Ogos lalu. Yang hairannya, suami saya tidak menerima barang tersebut! Mula hati ini gunah gelana.... huhu


Otak Mula Tak Keruan
Kalau tengok kat bawah ini barang dah sampai pada 27 Ogos lagi diserahkan pada Zera? Sedangkan saya tidak menerima barang tersebut!!! Zera?? adakah itu nama suami saya! saya tak pasti. Seakan sama.... hahaha.... Atau pun mungkin juga salah alamat ke? bermacam kemungkinan akan berlaku kan.... atau pun barang tu dah diserahkan semula ke pejabat pos.... Boleh jadi juga kan!!! mungkin masa posmen datang, panggilan tidak bersahut, dan barang dikembalikan ke pejabat pos. Mungkin juga notis yang ditinggalkan juga sudah kehilangan....

Hahaha..... macam-macam la andaian saya! ye la risau kan sebab dah lama barang tu.... duk tunggu punya tunggu tak juga muncul!



Itu Hadiah Kakak
Barang tu hadiah harijadi kakak pada 31 Ogos yang lalu. Saya belikan dia beg sekolah tuk tahun hadapan. huhu... Xpayah saya nak fikir carikan beg sekolah lagi untuknya. 

Barang Selalu Sampai
Sebelum ni, saya tidak pernah ada masalah barang tidak sampai. Bila saya guna alamat rumah, hanya suami saya sahaja yang akan menerima barang. 

Cemas 
Jika ini yang berlaku saya harus menyemaknya dengan teliti. Hari ni cuti, so, hanya esok sahaja yang akan menggerakkan semuanya. Semoga dipermudahkan urusan ini. Saya bukan apa dah sampai tahap lama berminggu ni seperti manusia biasa yang lemah, mula la ada keragui, cemas dan kerisauan yang tinggi... 

Pasrah Bukan Rezeki
Namun, bila menghela nafas yang panjang, istigfar, kalau dah tersurat bukan rezeki, it's ok... tak apa la nak buat camana kan.... apa pun kena usaha mencarinya dahalu.... mungkin juga tercicir di mana-mana! atau tersesat di alamat yang lain! atau ada di pejabat pos menunggu saya memungutnya.... hehehehe.... Allah jua yang maha merancang.... Emmmm....

Minggu Lepas vs Posmen
Ini peristiwa minggu lepas, kenapa brother posmen call saya di ofis, sedangkan pintu rumah saya terbuka. Suami saya ada, kedua ibu bapa saya pun ada di rumah. Dan dia cakap dia hantar kotak letak dalam raga motor sumai saya, dan katanya, "saya tudung dengan jaket"..... Apa pun dia terbaik inform saya dulu. Heran lak saya.... tak kan la pintu rumah saya terbuka orang di dalamnya tak dengar bila dipanggil. Bila saya tanya suami saya, dia macam blur sahaja. Mungkin juga dia tak dengar... kekeke..... Semua yang kat rumah nyenyak tidur la tu... hehehe....

Kak Sheila!
Yang lagi menghairankan dia panggil saya "Kak Sheila".... Bila masa lak brother posmen ni kenal saya dengan nama "Kak Sheila".... hehehe....  terus saya call husband saya tanya! dia kata ada.... Katanya lagi "jujur posmen tu siap tudung dengan jaket lagi".... apa pun saya masih kebingunggan dengan nama kak sheila tu sebab barang yang sampai pun guna nama penuh saya!

Pos Malaysia Terbaik
Apa pun sepanjang menggunakan khidmat Pos Malaysia saya memang tiada masalah melainkan masalah kelewatan sahaja. Apa pun Pos Malaysia Terbaik! 

Harapan Untuk Esok
Apa pun saya kena tunggu esok menjelang tiba, untuk menyemak di mana sangkutnya barang saya! Semoga dipermudahkan semuanya...

Amiinnn... 


10 comments:

  1. Semoga dipermudahkan segala urusan kak shiela.. :)

    ReplyDelete
  2. alhamdulillah sangat pakcik poslaju area sha ok, cuma kalau yang dengan van je dia mcm takcall apa semua tapi overall oklah

    ReplyDelete
  3. semoga dipermudahkan.. ekin punya ada gak barang tak sampai aduhaiiiii

    ReplyDelete
  4. Moga urusan akak dipermudahkan ya...

    ReplyDelete
  5. kena selalu cek tu,akut tercicir ke ape kann

    ReplyDelete
  6. memang stress bila tunggu barangan ni tapi so far dak posmen PosLaju kat area rumah sy memang terbaik..

    ReplyDelete
  7. moga dipermudahkan urusan kak shiela...amin..

    ReplyDelete
  8. Harap barang tu boleh dapat balik dan kes ni dapat diselesaikan

    ReplyDelete
  9. dpt tak, sheila?
    penerimaan brg, aida so far x pernah bermasalah.
    ada sekali aida yg kirim brg. dokumen ke UKM.
    3 minggu baru sampai. komplen. poslaju punyer jawapan amat mengecewakan :(
    now, kalau penting, aida x kan guna poslaju. kurier yg lain.
    kalau biasa-biasa yg tak urgent, guna parcel jer. sah-sah lambat kan hi hi hi hi...

    ReplyDelete

Give your inspiration here and thank you.

Powered by Blogger.