Ku baling hati di PCB

Teringat zaman study ku 10 tahun yang lepas.... bila saja aku dilanda rasa kecewa di situ la aku membawa diri yang lara... huhuhu... Pantai Cahaya Bulan dengan rumahku dalam 20 minit, tapi sekarang ni bandar Kota Bharu pun dah jam, agaknya masa tu panjang ler.... Bila pulang dari kolej, aku mesti menapak ke sana... mencari ketenangan, melihat kebesaran Allah... tenang sangat bila dapat melihat laut yang terbentang itu...

Tadi, aku terfikir mana nak cari laut kat sini... Pantai Merdeka??? Aku tak tahu tempat tu! Sejak aku merantau ke sini aku tak pernah pergi pantai... Yang aku tengok hanya laut tepi jeti Kuala Perlis... Aduihhh... sedeynya... Tadi, aku bawa diri dan kesedihan ke rumah... mengadap blog ni, mengadap Allah... no more beach... heh...

Jika dulu breakfast pun aku ke PCB, ntah nape... aku rasa tenang sangat ke sana! Walaupun seorang diri... Bila aku di Penang aku pernah, membawa diri yang lara ke pantai Sea Gate bersama sahabat baikku! Fuhhh... syokknyer pukul 2 pagi kami tidur di atas hampiran pasir tu.... Sambil mengadap bintang yang berkelip-kelip... Cantiknyer kejadian Allah... aku suka kedamaian, ketenangan itu... Sekarang aku susah dapat semua tu, melainkan aku balik kampung...

Tapi tanpa disedari aku memang di kelilingi dengan ketenangan yang menghijau suasana hutan rimba pejabatku... huhuhu... 

3 bulan lepas, seakan reunion di pejabatku, aku berjumpa kembali dengan junior, senior dan lecturer ku... Semua berhimpun di tempatku! Lecturer ku menyapaku lalu membalas "saya tenang di sini"...

Rasanya last sekali aku ke PCB bersama anakku, husband n my cousin 2 tahun yang lepas... tahun lepas balik kampung raya tak sempat nak ke sana...


hahaha... bezanye, gambar atas time belum kawin, gambar bawah time dah kawin... Amani my baby dolu-dolu tengok laki jer menggeletis, skang ni tengok laki jer tersipu-sipu menyorok belakang aku... huh! dah pandai malu...

Balik kampung rasa x sah kalau tak lepak kat PCB... Kalau tak banyak aktiviti mesti plan gak ngn cousin2 ku lepak sana.... huhuhu... Adioosss.....

1 comment:

Give your inspiration here and thank you.

Powered by Blogger.