Cuccci, cuci lagi...

Entry tertangguh nie.... Aktiviti Khamis lalu, aku dan kawan-kawan ofis bergotong-royong bersihkan bangunan baru kami yang mula diduduki 2 minggu lepas.... Dalam duk bersih-membersih tu macam-macam la citer.. yang gelak tawa, yang seram menyeram.. Al-maklum la tempat baru kan, baru siap bina... haduii... awal duk tu, aku ngn puteri butterfly sanggup naik tingkat 3 panjat tangga... bila dah biasa, lama sikit ni baru ad keberaniaan nk naik lif... huhuhu... time nak buat tahlil, baca yasin tuk bangunan nie, time ni ler dorng duk citer memacam... sampai ke hari gotong-royong tu la... tak habis lagi... hadui.... kecut perut gak... haishh... minta jauh k perkara buruk... semoga kita di linduni sentiasa... dalam bilik duk on kan ayat-ayat sucinya... huh!

Yang lawaknya, kami duk pulun la cuci white board coz marker yang contractor conteng tu dah kering kt whitboard tu...  Ada dalam dalam 5,6 orang duk menyentalnya dengan penuh kegigihan termasuk skali ngan aku... Then, sambil duk sental tu tu, kawanku yang laki ni cakap "kalau ada tiner ni tak yah duk sental, cepat jer tanggal".... then kawan laki yang sorang lak cakap "plastik nie buang la, carikkan" dia terus carikkan... semua org terkedu... dan gelak ramai-ramai.... aduyaiiii... rupanyer plastik whiteboard tu belum dibuang... tak yah nak sental-sental tonggek punggung.... hahaha.... semua pakat gelak...

Si puteri butterfly, hari tu aku tak hantar tadika... sama naik ngn orang tua duk cuci gak! kawan-kawan aku duk layan dia, dia lagi ler suka... terover rajin... semua tanya "kat rumah macam ni ke" aku jawab "emmm.. kat rumah tak de la cam tu, balkon jer tu" hehehehe.... boleh buat menantu ni Amani.... huhuhu... my puteri...



6 comments:

  1. kih! mjur ader yg perasan kalu x...msti duk sental2 lg....hihi

    ReplyDelete
  2. haha. adoi la,xkan smpai 5,6 org xprasan ada plastik uh. xD

    ReplyDelete
  3. Pindah ofis baru seronok kan. Aroma tempat baru lain, mood kerja pun lain. Asal jangan ada tambahan aroma bulu tengkok naik sudah hehehe..... kakak memang penakut bab-bab macam nie...

    ReplyDelete
  4. pindah ofis ye? selamat bergotong royong, nanti dp semua yg baru, boleh ler senyum! :)

    ReplyDelete
  5. tq jadi follower blog merapu saya,hehe
    dah follow akak blik, nice blog, keep blogging=))

    ReplyDelete
  6. hehehe.. thanx semua... k.zakie... mmg da y remang bulo roma...

    ReplyDelete

Give your inspiration here and thank you.

Powered by Blogger.