Check Up 31 Minggu

بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم

Allhamdulillah. Seminggu bercuti balik kampung. Makan pun lalu. al maklum la kenduri kan. Saya baru balik check up tadi.... memang berat naik 3kg dalam 2 minggu.... kalau sebelum ni, bulan lepas tak naik-naik... misi tanya lalu makan ke? saya jawab le "balik kampung kenduri, lalu makan".... hehehe.... kena datang lagi 2 minggu.... bagus la tu. Dah masuk 31 minggu, HB saya tetap duk border 11.1 sahaja. Pregnant kali ni saya tak banyak makan sayur, buah, jus buah pun tak minum... tak apa la nak buat camana, apa Allah bagi saya terima seadanya.... yang lain semua ok tak ada masalah kesihatan, baby pun gerak ok.... aktif dan aktif tendang menendang.... 

peace yo! 
Ibu-ibu di luar sana sentiasa amalkan makanan seimbang tau.... saya ni, apa yang termampu sahaja.... itu pun cukup la untuk saya, apa Allah bagi adalah yang terbaik untuk saya. Tak ada apa yang saya boleh demand, tapi kalau anda mampu pilihlah permakanan yang terbaik untuk kandungan anda....

Hari ahad masuk keja hingga hari ni membizi jadinya. Siapkan kerja tertangguh banyak lak tu.... Allah Ya Baari,,,, serah serah serah.... jangan stress, jangan banyak pk.... Allhamdulillah, dari kelmari kesihatan saya ok, bersemangat! Balik rumah petang kelmarin saya masak. Dah lama tak masak, asyik husband sahaja yang masak. Seronok la dapat masuk dapur. Kalau tak malas saja dan kepenatan nak masuk dapur.....

Terima kasih Ya Rabb segalanya..... Ampunkan diri ini yang selalu melakukan dosa.....


4 comments:

  1. Assalamualaikum.. Alhamdulillah, tahniah sis. Dah 31 minggu. Jg diri baik2.. Jg pmknn. Lady pun dlu xdpt mkn byk. Keluar terus.. Sampai 38 minggu. Lps bersalin tu br dpt mkn elok.

    ReplyDelete
  2. Kenduri kawen memang meriah lerr raya cina tahun ni. Mek pun naik 2kg smngu --' Doktor pun pening nak adjust menu diet mek.

    ReplyDelete
  3. Congrats ... and take care ...
    Few more weeks to go before delivery....
    Cheers.

    ReplyDelete

Give your inspiration here and thank you.

Powered by Blogger.