Bilik Tetamu Pusat Islam UUM Tempat Paling Strategik Untuk Menginap



بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم


Bilik Tetamu Pusat Islam UUM Tempat Paling Strategik Untuk Menginap | Allhamdulillah. Kali kedua saya menginap di Bilik Tetamu Pusat Islam USM Kampus Utama Pulau Pinang. Kat Pusat Islam ni ada 6 buah kalau tak silap saya bilik tetamu. 


Dan setiap bilik tetamu ni hanya muat untuk 2 person dewasa sahaja. Kalau untuk anak-anak boleh nak masuk tapi anda kena bawa toto sendiri. Untuk kali kedua ni saya dapat bilik no 6. 


Pintu hadapan bilik no 6 di luar sahaja. Kalau bilik no 2-5 ada di bahagian dalam. 


Ini ruang kaki lima di hadapan bilik tetamu, dilengkapi dengan peti minuman sejuk dan juga panas.  


Ini pula pandangan hadapan bilik terus menuju ke masjid Pusat Islam. So, senang sangat tinggal kat sini nak ke masjid pun beberapa langkah sahaja. That's why walaupun biliknya kecil, saya tetap mahu tinggal kat sini sebab bersebelahan dengan masjid. 


Dan,,,, pula kedudukannya di tepi sahaja jalan utama sebelah Sungai Dua senang untuk keluar membeli dan sebagainya. Dekat, cuma longgarkan otot-otat untuk jalan kaki sahaja. 


Untuk bilik no 6 ni cuma ada 1 katil single dan 1 tilam single. Memandangkan anak saya 3 orang saya siap-siap bawa toto untuk tidur. So, muat la untuk kami lima beranak. Ia juga dilengkapi dengan tv serta penghawa dingin. 

Seperti yang saya katakan di atas tadi saya dan family suka tinggal di bilik tetamu ni diatas beberapa sebab walaupun ia kecil.... tapi kalau korang anak dah remaja mungkin kena ambil lebih bilik.... 

Kemudahan

1. Dekat Masjid
Beberapa langkah dah sampai masjid. So sangat senang nak solat berjemaah. Tidur pun boleh dengar azan. Jangan risau azan pertama untuk solat subuh pukul 5 pagi... Boleh la bersedia dan siapkan diri untuk solat subuh berjemaah... 

2. Berhampiran Tempat Makan di Jalan Sg Dua depan pintu pagar kedua USM ni korang boleh nampak deretan kedai yang menyediakan perkhidmatan fotostat Dan kedai runcit. Nak makan pun senang Ada kfc, kedai makan Tom yam pun banyak kat tepi lorong menghala ke pangsapuri Indah permai... 

Bab makan tak perlu risau, nasi kandar pelita pun ada dan pizza hut pun ada... Tepuk dada tanya selera janji pocket berisi... Hehe

3. Berhawa Dingin
Walaupun biliknya kecil tapi dilengkapi dengan penghawa dingin. Anak-anak sekarang tak macam kita dulu, tak leh tidur tak ada aircond. Aircond dah jadi satu keperluan bagi kita semua. Dengan kemudahan yang disediakan ini, memberi keselesaan kepada pengguna. 

4. Tempat Parking 
Kemudahan tempat meletak kenderaan juga turut disediakan. Pihak pusat Islam akan memberikan nota untuk diletakkan pada dashboard kereta bagi menandakan sebagai penghuni bilik Tetamu Pusat Islam. Korang tak perlu risau tempat meletak kenderaan juga berhadapan dengan post keselamatan USM so, InsyaAllah terjaga.

5. Bilik Air Peribadi
Sudah tentu kalau mencari bilik tamu dan tempat menginap, bilik air adalah keutamaan. Bilik air peribadi yang dilengkapi dengan water heater, sabun cukup senang bagi penghuni memerlukan air panas terutama anak-anak kecil. 

6. Kemudahan Lain
Iron + board antara kemudahan lain yang disediakan. Selain itu ada juga bilik yang sudah tersedia dengan telekung solat Dan sejadah sudah pasti ada. 

Dalam setiap bilik juga turut disediakan pemanas air, gelas dan sudu. So, korang boleh membawa bekalan seperti 3in1 minuman Dan makanan. 

Apa yang boleh saya katakan bilik Tetamu Pusat Islam ni laku keras kalau 2 minggu nak tempah sangat digalakkan... 

Untuk membuat tempahan boleh berhubung terus di talian : 04-6533753...


6 comments:

  1. Kemudahan yang bagus.. Senang dekat dengan masjid dan juga tempat makan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Untuk bukti pencairan W / A: +6281617538564
      Nama ******* Neni Syahir
      bandar: ******** Bandung
      Jumlah pinjaman: ****** IDR 5.5 bilion
      kadar faedah: ******* 1%
      @ Twitter ikuti sekarang: *********** @AasimahaLoan

      Saya mangsa penipuan di tangan pemiutang palsu. Saya kehilangan sekitar Rp.65,000,000 kerana saya memerlukan modal besar sebesar Rp. 5.5 bilion. Saya hampir diedit, saya tidak mempunyai tempat untuk pergi dan perniagaan saya hancur, dan dalam proses saya kehilangan suami saya. Saya tidak tahan lagi. 4 November 2019, saya bertemu kawan lama di sebuah restuarant di Bandung yang memperkenalkan saya kepada seorang ibu yang baik, Puan. AASIMAHA ADILA TELAH PELBAGAI PINJAMAN, yang akhirnya membantu saya dengan pinjaman besar untuk membayar hutang bank saya. Tolong bantu saya mengucapkan terima kasih kepada ibu-ibu Muslim yang memberikan syarikat pinjaman besar, pemilik kilang dan individu swasta untuk memperbaiki kehidupan dan perniagaan mereka. Saya juga ingin menggunakan peluang ini untuk memberi nasihat kepada sesama warga Indonesia. Jika anda mahukan pinjaman modal yang besar, anda boleh menghubungi mereka dan melihat laman web mereka. Anda perlu tahu bahawa terdapat banyak penipu di blog ini yang tidak mempunyai laman web di peta Google,. legit AASIMAHA ADILA AHMED LOAN FIRM memberi saya pinjaman sebanyak Rp 5.5 bilion pada kadar faedah yang sangat rendah untuk 1% sebagai pinjaman jangka panjang dengan kelulusan cepat dan pembayaran segera. Sekiranya anda mahukan satu pelaburan besar dan anda ingin membayar hutang anda dengan cepat dan senang seperti banyak orang di sini.
                                            Pengambilan permohonan adalah di bawah

      E-mail: *******aasimahaadilaahmed.loanfirm@gmail.com
      WhatsApp ::: ************ + 447723553516
      E-mel saya; ***************** nenisyahir@gmail.com

      Delete
  2. UPM dulu pun ada kemudahan gini kak shila tapi skrg xtau la buka lagi ke x? Luas juga bilik tamu UUM ni kak

    ReplyDelete
  3. Untuk bukti pencairan W / A: +6281617538564
    Nama ******* Neni Syahir
    bandar: ******** Bandung
    Jumlah pinjaman: ****** IDR 5.5 bilion
    kadar faedah: ******* 1%
    @ Twitter ikuti sekarang: *********** @AasimahaLoan

    Saya mangsa penipuan di tangan pemiutang palsu. Saya kehilangan sekitar Rp.65,000,000 kerana saya memerlukan modal besar sebesar Rp. 5.5 bilion. Saya hampir diedit, saya tidak mempunyai tempat untuk pergi dan perniagaan saya hancur, dan dalam proses saya kehilangan suami saya. Saya tidak tahan lagi. 4 November 2019, saya bertemu kawan lama di sebuah restuarant di Bandung yang memperkenalkan saya kepada seorang ibu yang baik, Puan. AASIMAHA ADILA TELAH PELBAGAI PINJAMAN, yang akhirnya membantu saya dengan pinjaman besar untuk membayar hutang bank saya. Tolong bantu saya mengucapkan terima kasih kepada ibu-ibu Muslim yang memberikan syarikat pinjaman besar, pemilik kilang dan individu swasta untuk memperbaiki kehidupan dan perniagaan mereka. Saya juga ingin menggunakan peluang ini untuk memberi nasihat kepada sesama warga Indonesia. Jika anda mahukan pinjaman modal yang besar, anda boleh menghubungi mereka dan melihat laman web mereka. Anda perlu tahu bahawa terdapat banyak penipu di blog ini yang tidak mempunyai laman web di peta Google,. legit AASIMAHA ADILA AHMED LOAN FIRM memberi saya pinjaman sebanyak Rp 5.5 bilion pada kadar faedah yang sangat rendah untuk 1% sebagai pinjaman jangka panjang dengan kelulusan cepat dan pembayaran segera. Sekiranya anda mahukan satu pelaburan besar dan anda ingin membayar hutang anda dengan cepat dan senang seperti banyak orang di sini.
                                          Pengambilan permohonan adalah di bawah

    E-mail: *******aasimahaadilaahmed.loanfirm@gmail.com
    WhatsApp ::: ************ + 447723553516
    E-mel saya; ***************** nenisyahir@gmail.com

    ReplyDelete

Powered by Blogger.