Dah Habis Diet: Jom Makan

Dah Habis Diet: Jom Makan / Allhamdulillah, kesihatan penting. Dalam duk jaga berdiet finally, habis juga diet saya!.... yuhuuu.... 2 minggu atau 3 minggu je saya diet, tapi syukur nampak perubahannya bila kilo dah menurun....

Dah serabut kepala kerja banyak dengan correction tesis.... shoot pun satu hal. Memang kepala hangin gak saya ni.... bila shoot tak menjadi terus nak melenting..... serabut, then mula la nak makan.... Layan lak makan..... kekekeke.... dah settle serabut, bertenang jumpa Ilahi, settle skit kerja makan lagi....



So,
HABIS LA DIET SAYA!

Tak apa ar, janji kilo ku dah menunrun.... dari 56 kg ke 52 kg.... Allhamdulillah....
Seronok layan lak anak-anak makan, terutama kakak Amani yang semakin membesar dan kuat makan. Harus la tak mampu saya nak bertahan....

Bila kerja dah menimbun, kadang-kala tak mampu nak berfikir, bertenang sikit mula la rasa lapar dek kesejukan bilik ofis. Ditambah lak kawan-kawan call ajak makan..... fuhhhhh mahu tak melayan.... Jom..... makannnnn...


Sheila,
Ko, beringat, makan makan juga! hati-hati badan yang cepat naik. Kata sahabat, nampak muka mula ceria,,,, mana tak ceria keje yang besar dah separuh jalan..... Settle sikit tu yang keluar makan,.... hahaha

Apa pun all the best Sheila, you can do it, everyone can do if thy want to success, InsyaaAllah Allah akan tunjuk jalannya,

Jatuh
Jatuh bangun erkara biasa yang penting jangan putus asa.... Jalan terus, redah terus,,,, semangat biar kental, kerana

"Allah is near to jugular vein"

Ingat!
Go to success! Diet ke apa blasah janji hati tenang, buat ikut hati, tanya pada Allah, jangan guna akal sendiri, guna akal dan iman. Jangan biarkan akal menguasai, kerana jika akal menguasai tanpa Iman akan tersasar panahnya.

Allhamdulillah....


8 comments:

  1. Alhamdulillah..ok tu kak ada penurunan..syukur.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Allhamdulillah... turun skit, pas makan semula naik berganda pc... hehe

      Delete
  2. Replies
    1. hehe... mmg sedap bila dh boleh ngappp semua

      Delete
  3. Alahai kurusnya Sheila 52 kg aje. Mama Pula asyik makan aje x reti2 nak diet haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. xde kurus mana mamapp sbb sy ni ketot.... keke

      Delete
  4. wah byk kg yg turun.
    tahniah!
    aida 2 minggu ni memang diet ke laut.
    sebab geram kg tak turun.
    tapi, inches kurang la...
    start next week in shaa Allah nak start ganti puasa, sheila.
    kebetulan musim hujan.
    dan maghrib awal. cantik sgt la kita puasa hi hi hi hi...

    ReplyDelete

Give your inspiration here and thank you.

Powered by Blogger.