Polis Evo dan Aku

بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم

Allhamdulillah, 

Semalam, ku n husband tgk filem Polis Evo hasil dari entry Maria_Firdz..... terima kasih sis.... Memang biasanya ku akan tengok filem untuk research dan filem itu terbaik seperti filem Lelaki Harapan Dunia...... hehehe..... ada kejadian tahun lepas untuk aku dapatkan Filem Lelaki Harapan Dunia ni.... Aku tahu filem tu terbaik, dan aku akan dapatkannya....


Polis Evo

Allhamdulillah
Bangga tengok rakan-rakan seperjuangan seorang demi seorang di layar perak.... menempuh nama dalam bidang seni....

Dan aku???
walaupun tersorok jauh dari kota metropolitan aku juga mula aktif dengan kerja editing.... Allhamdulillah..... aku bersyukur sangat, walaupun bukan seorang editor filem seperti rakan-rakan ku di luar sana.... aku tenang dan teramat sayang tinggal di sini.... terima kasih membawa aku ke sini.....

Ini hasil kerja aku latest edit montage tuk satu conference, bila aku review montage ni aku sedih.... itu lah aku seorang hamba yang sedang bermimpi untuk menjadi ulul albab.... kena buat! harus buat! mesti buat! keran itu janji aku dengan Allah swt semasa dalam rahim lagi..... kerna hamba, abdi dan khalifah sebab itu Allah jadikan Aku pelajar filem!! untuk apa? matlamat mesti betul.... yang pertama kena buat penyucian hati...

Tengok filem ni hati tidak sedar hati mula kotor, banyak aurat yang kita tengok kan.... (maaf kalau aku silap katakan, kerana aku yang dhaif lg hina) rancangan tv dan segala macam hiburan yang aku tengok dan dengar secara tak langsung titik hitam akan tertitik dalam hati ku....



Workshop oleh Ghaz Abu Bakar Pengarah Filem Polis Evo

Polis Evo

Sebuah filem yang menepati jalan penceritaan "benang merah".... Bermula dengan syabu naga dan berakhir dengan kemusnahan syabu naga.... Itulah "benang merah" yang tidak tersasar.... Filem ini  hanya berkisar tentang bagaimana dua orang kawan untuk menyekesaikan misi syabu naga ini..... tidak tersasar dari objektif utama tema filem ini.... Ia sebuah filem yang berjaya menerusi naratif serta plot penceritaannya....

Jom faham apa itu "benang merah"

No comments

Give your inspiration here and thank you.

Powered by Blogger.