Balik Kampung Raya Haji

Minggu lepas saya balik kampung raya haji.... Ingatkan nak balik kejap yang pada mulanya tak nak balik kerana dua mingu sebelum tu saya dah balik kampung ku Kelate deh.... memandangkan mak ayah nak datang beraya kat Kedah... duk pikir last minute buat keputusan malam Jumaat jom ler daddy kita balik! kesian lak kat mie n papa nak drive datang Kedah Sabtu.....

Pagi Jumaat nak balik tu.... duk cari kunci kereta lak hilang kena main kat adik Zara.... haduiii.... itu kunci the last one.... belum menyempat lagi saya buat copy.... Satu telah hilang... tinggal lagi satu.... Al kisahnya Queensbay Mall dulu sejarah melakar.... haha

Duk cari punya cari dah nak tengahari ni.... habis satu rumah duk menggeladah.... daddy dah pergi kedai kunci. Malangnya hari Jumaatkan tutup.... huhu balik dengan hati yang redha jer la.... rosak program nak balik kampung...... dengan perasaan membuak encik daddy duk cari juga....

Aklhirnya, happy ending k..... hahaha...

Allhamdulilllah....

terus call mak suh tak payah datang kami nak balik.... tapi tak dapat-dapat... duk risau juga ler.... kut dorang dah datang. Call makcik sebelah rumah mak, nasib baik dia nampak papa p solat Jumaat... ermmm pesan jer la kat dia, kami nak balik beraya.... hehehe....


Allhamdulillah....


Pukul 3 juga ler kami bertolak dari Jitra singgah ada jumpa member kejap...



Sampai Kota Bharu 8 lebih.... safely drive... terima kasih Ya Rabb Ya Waliy, Ya Hafiz Ya Muhaimin... Melindungi, menjaga dan memelihara perjalanan kami... Masuk jer Batu Melingtang hujan lebat selebatnya... traffic slow...


Allhamdulillah....

Singgah makan di Restoran Ikan Bakar nasi ulam Batu 4.... fuhhh perut lapar sedap la jadinya.... apa pun masuk soruuuu......


No comments

Give your inspiration here and thank you.

Powered by Blogger.