Dah lama tak update ni.....

Assalamualaikum.... salam keceriaan semua.....

Dah lama tak update blog nie.... tersangat tak de mood dan tersibuk.... hehehe

Hari Isnin lalu ps baru dapat proposal yang disemak oleh dean ps.... erm... ada correction perlu dibuat terutama APA style....

dan hari Isnin tersebut juga tarikh akhir hantar permohonan untuk masuk meeting pada end of this month pada pendaftar....

Pening kepala ps dibuatnya.... banyak keje pending... offer letter ps belum dapat.... asyik duk call universiti tersebut tapi no answer.... tak tahu macamana statusnya..... ps minta extension untuk kemasukan bulan September....

Meredakan kepeningan dan keserabutan itu, ps redha.... bila discuss dengan ketua jabatan ps, kalau tak sempat masuk meeting bulan ni, ps terpaksa la masuk meeting untuk bulan Julai.... that is last change untuk ps.... ps mohon sangat semoga Dia memudahkan semuanya....

Minggu lepas

ps balik kampung... dah lama tak balikkan.... emm... itu pun atas urusan keje.... tapi sempat juga la ps meranyap cari makan kat KB.... hehehe.... balik kali ni cari makan jer..... tak meranyap shopping ke apa.... dapat tengok keluraga kan....

Allhamdulillah.....

Selasa 2 hari lepas

Hari Selasa memang penuh dengan meeting... memandangkan ps skip workshop pagi, ps sempat ikut kawan2 ps pergi Perlis cari buah mangga Harum manis... mulanya kami pergi ke Mardi berhampiran ofis kami.... bila sampai sana, pak guard cakap pokok mangga baru berputik.... lepas tu kami terus ler ke Perlis, sg. Batu Pahat... memandangkan kawan ps biasa beli kat sana dan buah kat sana elok dan sedap....

Dapat ler berpuluh-puluh ringgit seorang... 1 kg = RM 17, yang kecil RM 16/kilo... kami dapat dengan harga RM 15/kilo, ps dapat la 6 biji tuk RM30....


Ada musim jer boleh makan mangga nie... wangi sangat! tapi yang ni belum masak.... 2/3 hari baru masak..... kena bungkus dengan surat khabar simpan atas meja... kalau simpan dalam plastik macam tu saja, dia tak masak dan tak sedap... bak kata jurujual tu "kena simpan dan jaga elok-elok la beli mahal" hehehe....

Hari ni

ps ada santai day bersama rakan-rakan ofis meraikan hari jadi rakan-rakan bagi bulan Mei.... emmm.... maka kenyang senang hati ler....

perancangan hari ni balik nanti nak pergi cari sponsor mana yang patut untuk minggu ofis ps seminggu lebih lagi.... InsyaAllah....

semoga berjalan lancar hendaknya....


Amin.....

6 comments:

  1. bizinye kak.. hihi,. patutla lame tak update ek hihi

    ReplyDelete
  2. ya kak, teruskan menulis ya.. saya pun baru je kembali aktif ni setelah hampir sebulan lebih menyepi tanpa berita,... hehehe...

    ReplyDelete
  3. time kita busy nie...membuatkan kita penat...ndak mengapa...utamakan yang penting dulu

    ReplyDelete
  4. awak , jom join GA ni , hadiahnya menarik ^^ .

    http://ahmoysimerah.blogspot.com/2012/05/1st-giveaway-by-iena-eliena.html

    Dah join ? jgn lupa tag nama saya dalam post tu & beritahu saya di ruangan link tersebut :), terima kasih . jasa awak akan dikenang ^^

    ReplyDelete
  5. nasib baik dalam busy tu..sempat balik ke kampung.seronok sikit kan :)

    ReplyDelete

Give your inspiration here and thank you.

Powered by Blogger.