Hadiah Hari Lahir Yang Teristimewa

بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم


Allhamdulillah... semalam hari lahir saya. 
Subhanallah, terima kasih Ya Rabb mampu menghembus nafas lagi dengan kasih sayangNya. 

Sangat istimewa hadiahNya... Dah lama saya tunggu saat itu. Setiap hari saya doa untuk membebaskan diri dari kerja dunia dan diseimbangkan dengan kerka akhirat. Semalam, Allah Ya Baari menyusunkan saya ke Hospital Tuanku Fauziah Kangar. Petang selepas Zohor, hantar kak ngah ke kelas agama, saya terus ke sana....

Allhauakhbar.... 
Tak tahu la, rasa sangat hepi dapat meloloskan diri dari ofis yang penuh dengan keduniaan. Tadi dan minggu ni saya minta excuse daripada bos-bos saya untuk concentrate dengan tesis saya.... Apa kerja amal saya akan berusaha meloloskan diri....  


Hadiah Paling Berharga Membebaskan Jiwa Terbelenggu
Ini yang saya mahu, walaupun husband saya sendiri lupa hari lahir saya. Saya tak kisah. Bila kakak Amani cakap baru dia ingat. Dia pun tak wish apa kat saya! Saya tak perlu penghargaan manusia, saya pun tak kisah semua tu. Yang penting saya dapat buat kerja-kerja yang Rasulullah saw tinggalkan...

Apa lagi yang saya nak?
Kereta, rumah! dah ada.... yang peting boleh jalan buat kerja untuk ummah.... bila bertemu sahabat saya, sangat bersyukur dah lama tak jumpa mereka. Namun syukur itu gembira itu saya disimpan dalam hati yang sangat gembira ini. Hanya mampu dipendamkan.... tak perlu excited nak tunjuk rasanya.... 

Tak tahu nak rasa apa! yang saya tahu hina diri saya. Bila sahabat menyeru-nyeru nama Allah saya mula sebak... Sekali dapat saya bacakan doa untu pesakit dan waris... makcik tu sangat redha dengan sakit suaminya yang mungkin tiada kesembuh... Dia peluk saya bila habis saya bacakan doa.... Kali kedua sahabat menyuruh saya bacakan doa, saya hanya mampu menolak.... Sempat sekejap sahaja. Dan terpaksa bergegas pulang ke sintok menyambung tugas harian....

Terima kasih Ya Rabb, hadiah itu sangat teristimewa.... Itu pun dah cukup walaupun sekejap cuma....

Allhadulillah... Allahumma Ya Syakur Ya Rahman, Ya Rahim Ya Karim....


7 comments:

  1. Syukur kepada Ilahi yg menyusun perjalanan Sheila penuh indah di hari jadi ...
    Melawat org sakit dpt membina jalan ke syurga ... itu yg saya pernah baca ...
    Selamat hari jadi SI, semoga awak berjaya buat tesis dan bahagia sentiasa. Amin.

    ReplyDelete
    Replies
    1. t.kasih MP... Allhamdulillah... Aminnn

      Delete
  2. semoga ini menjadi dinding kita di akhirat :) allahu, semoga juga ramai kalangan kita untuk lakukan perkara sebegini :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu mek... slow2... makcik ngajar ngaji kat kg2 pun buat keje khalifah, tak perlu g jauh nak bt kerja yg ditinggalan rasulullah saw

      Delete

Give your inspiration here and thank you.

Powered by Blogger.