Selepas Sepuluh Tahun Tidak Jejak Komtar & Perangin Mall

بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم

Malam semua....

Dah makan?

Saya memang rasa nak makan jer, lepas berbuka tadi, perut nak makan lagi dan lagi..... al maklum la dengan tekanan bagi it is so complicated.... Malas nak fikir rasan nak makan sahaja. Ada laksa..... buka latop, bluetooth gambar dar henset en daddy ke latop saya....

Jumpa satu dua gambar di Penang empat hari lepas.....

Allah Ya Baari',,,,, conference tu di Hotel St Wembley Penang.... Saya tak de sp dan GPS,,,, masa kat rumah saya dah tengok google map arah dari USM nak ke St Giles Wembley Hotel....

Rupanya hotel tu depan Komtar..... Sejak sepuluh tahun yang lalu, memang itu saya jejak Komtar.... Hampir setiap bulan berulang ke USM memang jarang sangat jejak tanjung.... seingat saya sejak bergelar pelajar USM baru sekali balik dengan feri.....

Saya cari foodcourt di atas Komtar untuk lunch dengan family, rupanya dah tiada.... pergi kat Perangin Mall, jumpa di tingkat atas..... haish..... kalau sepuluh tahun yang lepas itu la tempat saya lepak, Habis saja kelas, terus naik bas mini ke Komtar, sampai terlena dalam bas.... Nostagia bas mini tu..... Hinggakan kawan saya dulu buat dokumentari pasal bas mini untuk assignment individu ..... uhhh.... bestttt..... 


Saya berlegar di depan Komtar duk cari jejantas yang selalu saya naik jalan ke Mydin and Charowsta.... Rupanya dah tak ada..... kedai nasi kandar depan Komtar dan nasi kandar bawah Komtar depan pejabat pos pun dah tak ada..... Tempat lepak tangga-tangga dataran Komtar pun dah jadi Hotel

Ye la kan sepuluh tahun berlalu.... Dulu saya di USM masa tahun 2004 hingga 2006..... Sekarang dah 2016..... Haishhhh..... Kalau conference tu bukan kat St Giles Wembley Hotel memang tak sampai tanjung saya gamaknya.....

Apa pun, syukur sangat Allah bawa saya ke sana. Allhamdulillah..... Terima kasih Ya Rabb....





4 comments:

  1. rindunya komtar. banyak dah berubah ye?

    ReplyDelete
    Replies
    1. a'aa kan pn wawa.... rindu gak... dh byk sgt tempat dulu dah tak ada....

      Delete
  2. last pergi Komtar, cuma sarapan kat tkt bawah, tmpat bas..

    ReplyDelete
  3. kat tpt bas tu byk gak geraikan nohas.... masa dulu-dulu xde tpt makan kat situ

    ReplyDelete

Give your inspiration here and thank you.

INSTAGRAM FEED