Adik Zara Demam Mengejut

بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم

Semalam, kami (aku dan en daddy) xleh nak lena sgt, adik Zara demam.... kesian adik Zara lagi la tak leh lena. Tetiba jer ptg kelmarin dia demam. Sebelum tu elok-elok jer duk main.... aku bagi makan ubat 2 kali semalam, tapi dalam pukul 3, 4, pagi still badannya panas sangat. Dia langsung tak nangis, Mungkin tak selesa, dia tak boleh nak tidur gak. 4.30 pagi aku bagi makan ubat lagi, sampai la ke subuh.....

Kami bersiap, mandikan dia.... ok sikit.... hantar kakak ke sekolah then kami ke pusat kesihatan universiti...

Ya Fattah Ya Salam bukakan jalan keluar penyembuhan untuk adik Zara

Aku cakap kat doktor, dia selalu demam mengejut macam ni..... doktor check dia. tak ada apa katanyanya.... mungkin keadaan adik Zara yang kecil, berat dia pun lebih kurang 9kg jer, x cukup vitamin, makan pun bukan banyak macam orang lain.... sebab tu mudah demam... tapi demam sebelum ni tak de la nak melarat.... aku syukur walaupun dia kecik macam tu tapi allhamdulillah, setakat dia dia memang tak ade masalah sangat. Kalau demam macam tu memang biasa tapi ak sangat melarat....

Kekadang terfikir, bila la anakku nak besar macam orang lain. Kalau makan vitamin tu, kejap jer sebotol habis..... bukan boleh ada depan mata aku kena sorok kat dia.... kalau tak setiap jam dia nak makan kalau boleh....

Masuk ofis tidur kat bilik ku.... jumpa kawan2 ofis duk tegur dia, dia diam jer. Semua orang dah tahu dia jenis malu kalau orang tegur.....

Kesian adik....

2 comments:

  1. moga baby zara cepat sihat, amin:)

    ReplyDelete
  2. Baby zara dah sihat ke?

    _____________________

    Reply Your Comment at http://kumbangmerahbintikhitam.blogspot.com/2015/07/diy-kad-kahwin.html

    TQ
    bajet adalah motif utama kwang3~ =p

    ReplyDelete

Give your inspiration here and thank you.

INSTAGRAM FEED