Memulakan Langkah di Sekolah Rendah

بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم

Kelmarin, aku ke sekolah anakku menunggu dia habis KAFA. Biasanya kalau petang aku hanya tunggu dia di dalam kereta luar sekolah. Memandangkan aku datang awal aku masuk dulu di halaman sekolahnya... Jumpa dengan anak ku. Dia nak solat dulu, ustazah suruh solat. Hari ni giliran mereka tahun satu dan dua solat berjemaah....

Tunggu mereka solat aku merayau di sekolah. Tengok sekumpulan pelajar sedang trainning bola tampar...


Aku mula fikir.... Lama rasanya tak main sukan ni... kat sekolah dulu aku bukan kaki sukan walaupun minat tegedik nak join sukan sekolah, tapi malu terlebih... Alangkah rugi rasanya... dibiarkan berlalu begitu sahaja minat yang ada... ikut kawan satu hal... confident level very low... itu yang masalah, tiada pendorong....

Sekarang...
Aku seronok, walaupun tak main sukan tapi aku boleh jogging seorang diri, apa sahaja aku buat seorang diri tanpa dipengaruhi oleh orang sekeliling ku... Aku juga seronok apa yang aku rasa aku nak buat, aku akan buat.... 


Kaki melangkah penuh daya upayaNya sambil mengecapi keindahan, keamanan, pagi ciptaan Ya Khaliq... aku sangat tenang di sini... padang golf yang terbentang luas 9 + 9 lubang sarapan pagi untukku meneruskan hari-hari berlalu.... berbekalkan ilmu Allah Ya Alim Ya Hakim Ya Rashid, yang diberikan melalui cikgu vokal Puan Siti Hajar aku adapatasi ilmu pernafasan yang betul semasa berjogging... Tanpa sedar kaki melangkah dan terus emlangkah tanpa rasa termengah... 

Suka, Lonely Process
Sangat suka... kerana lonely process ni buat aku rasa freedom.... aku boleh masuk ofis 7.30 pagi, jogging, mandi kat mana aku suka (biasa puasat Islam), the best facilities.... Allhamdulillah... the masuk ofis or library continue the lonely process...

Kesimpulan
Anak kita, ada bakat semulajadi, asah mereka dari kecil, jangan biarkan mereka malu untuk melahirkan bakat semula jadi mereka...

Allhamdulillah.... terima kasih Ya Rabb....

Powered by Blogger.