Tingkatkan Stamina Ibu Bekerja

Allhamdulillah....

Pagi ni hari kedua ku pergi excersice, walking dan joging sikit-sikit... hehe... ikut kemampuanku.... memandangkan diri nidah montel teramat, berat dah lama tak timbang, rasa memang penat bila buat kerja sikit. Tandanya diriku dah mula mengembang..... Balik kampung hari tu, mak dan ayah ku selalu p walking pagi-pagi kat dataran Kota Bharu.... apa kata aku mulakan juga dengan walking dan exercise.... kat ofis ada pusat sukan, alatan exercise tak payahk duk p gym bagai yang kena bayar itu... kemudahan dah ada jom guna.... hehehe.... kelmarin aku walking keliling tiga pusingan stadium UUM bersama adik Zara.... hari ni Allhamdulillah dapat 5 pusingan.... jadi ler.... daripada tak buat exercise langsung. 20 minit pun dah cukup keluar peluh bakar kalori.... erm... tapi jangan duk ikut nafsu cover makan lak yer.... haha. (Pesanan tuk diri sendiri yang kuat makan)


Hope boleh bertahan aktiviti membakar lemak ni. Kasut husband yang aku rembat, sport shoe aku dah rosak, nampak sangat dah lama tak pakai tak guna sport shoe. 

Kesan
Dah berkesan k!..... tak caya??? Kelmarin first day aku exercise, balik rumah maintain xde sakit apa yang sebelum ni aku selalu duk sakit urat bagai. Bagus tuk ibu, mom bekerja tingkatkan stamina anda. Tubuh rasa ringan jer. Takkan sekali baru buat dah ada kesan kan? memang betul! aku tak ambil apa-apa supliment buat masa ni.... Allhamdulillah.... 

1 comment:

Give your inspiration here and thank you.

Powered by Blogger.