Enter your keyword

Sunday, March 17, 2013

Amukan di apartment saya

By On 4:39:00 PM
Selasa malam saya off latop dah pukul dua lebih. Dek mata ni memang mengantuk teramat saya stop je keje tu... bila terlelap bunyi bising beberapa kali membuatkan saya kembali terjaga. Dengsr macam orang bergaduh. Tak pasti tingkat berapa. Saya bangun buka tingkap melihat kat atas. Sebelum tu terdengar macam suara perempuan menangis. Ba en daddy tengok saya buka tingkap dia terus bagi isyarat suruh saya tutup tingkat. Saya memangku kuat-kuat adik zara taku dia terjaga dan menangis. Nasib baik kakak amani tsk sedar. Makin lama makin kuat suara tu. Kemudisn jelas saya dengar bukan bahasa melayuke bahada cina ke bahasa india ke orsng mengamuk tu guna. Alamak bahasa filipina ni. Saya jjadi semakin ketakutan bila bunyi barsng terhempas kat bawah dan bubyi barang pecah. Saya terus dukung baby duduk dekat dengan en daddy. Bunyi bahasa filipina ni. Saya diam en daddy pun diam. Kami memang ketakutan.

Lepas suara amukan tu dengar kat tingkat bawah. Sekali kat sebelah kanan kemudian sebekah kiri. Memang sangat takut. Apa yang saya paling takut orang tu kacau rumah saya. Tearsangat takut sampai kami diam membisu. Selepas suara amukan tu reda saya tengok jam 3.04 pagi. Saya terus solat. Malam tu memang tidur-tidur ayam je la sampai pagi.

Pagi tu bila bangun siap kan kakak ke sekolah memang fikir amukan semalam. En daddy cakap jom balik kedah. Siap terus la pergi usm. Lepas kakak balik sekolah kita balik kedah. Emmm bagus gak. Rasa cam fobia jer. masa kat parking nak kelua ada pakcik tegur dengar tak orang bergaduh semalam. Dua orang orang cina bergaduh. Ye ke cina? Saya dengar bahasa asing dia guna... ntah la memsng fobia radanya...

Allhamdulillah apa pun kami selamat. Semoga dibawah lindunganNya sentiasa.

sukan sekolah di usm

By On 4:01:00 PM
Assalamualaikum...

Lama dah tak post entry baru... kesibukan menyiapkan proposal saya. Dalam duk kesibukan sempat saya, en daddy dan adik zara ke stadium usm tengok murid sekolah lawan  sukan..






Walau pun dalam kebisingan adik zara tetap maintain tido...


Sunday, March 3, 2013

Adik zara tak mahu makan ubat

By On 12:52:00 AM
Kesian adik zara ni nak buat camana kat dia tak moh makan ubat. Tadi saya bagi ubat selsema batuk. 1st round encik daddy suap sambil duk senyum dia nganga makan then dia buang. 2sd round tuk ubat kahak dia dah pandai rasa muka pun berkerut. 2 kali picit terus je muntah. Dia dah pandai rasa.



Sekarang ni dia dah pandai guling-guling so saya kena carefull tengok dia selalu takut jatuh. Saya lagi selesa letak dia kat atas toto lebih selamat.


Saturday, March 2, 2013

Selsema adik zara ke klinik lagi

By On 7:23:00 PM
Assalamualaikum...

Hari ni dek kesihatan adik zara belum sembuh dah seminggu selsema saya bawa dia semula ke klinik. Minggu lepas check up kat klinik kerajaan doktor tak bagi ubat selsema coz baby kecil lagi. Dia cuma suggest satu ubat kena beli kat farmasi letak kt hidung dia. Tadi pergi check kat klinik swata doktor tu cakap anak kamu ni lelah asma. Saya memang tak terkejut coz dah tahu dah jawapan itu yang dia akan bagi bila saya tengok doktor tu kat kaunter. Dulu masa kakak amani kecil kena selsema jawapan ini juga dia bagi. Saya ingatkan hari ada doktor lain yang bertugas kat situ... tak apa la doktor kalau macam tu... dia bagi ubst batuk selsema dan kahak... macam biasa...


Kesian adik zara kan... esok pun memang saya akan bawa 
dia check up lima bulan kat k.k... memandangkan risau selsema batuk dia hari pergi check kat klinik swasta tu...


Outing

By On 4:11:00 AM
Last week outing




Friday, March 1, 2013

Selsema batuk adik zara

By On 7:23:00 PM
Assalamualaikum...
Dah berapa lama tak post entry... nak kata bz x sangat tapi kadang kala sikit kelam kabut.
Dalam minggu ni adik zara selsema, saya dah buhkan kunyit kat hidung dahi dia ntah mana silap nya still tak ok gsk. Agaknya pada malam tu saya mandikan dia. Esoknya bila bangun selsema dia makin teruk. Kesian adik zara. Sampai hari ni selsema dia ada lagi sikit dan dia puls jena batuk. Walaupun batuk tak kuat tapi bila dah kena tu risau sangt. Dan saya tak mandikan dia lagi cuma lap dan basahkan badan dia. Takyt selsema dia tak surut.

Bawa jumpa doktor, tapi memandangkan baby masih kecil doktor tak bagi ubat selsema. Doktor cuma bagi ubat demam. Dua  kali saya bagi dia ubat demam dua kali juga dia muntah. Alahai adik zara.

Apapun harap adik cepat sihat...

Sayang adik zara. Anak saya berdua...

Popular

Follow by Email