Profil kesihatan 2013-result

Allhamdulillah....

Kelmarin saya pergi ambil result kesihatan saya... syukur semua ok kolestrol, sugar, bmi tanpa sebarang masalah penyakit.... allhamdulillah...

Yang buat saya risau skit mata saya semakin rabun... kena check mata ler nampak gayanyer...

Setiap tahun pusat perubatan di ofis saya buat pemeriksaan umtuk staf dan keluarga. Bagi umur bawah 40 tahun disarankan buat pemeriksaan sekali setahun dan bagi umur 40 tahun ke atas 6 bulan sekali....

Tapi ini adalah kali pertama saya dan en daddy buat pemeriksaaan kesihatan.. en daddy high bmi dan kolestrol. Kena turunkan berat badan jaga makan kurangkan kolestrol...

erm... skang kena masak masakan kurang lemak dan pilih makanan kurang kolestrol.... baik cegah dari bahaya kan kan...

4 comments:

  1. bagusla kak..sy belum wat lg..

    ReplyDelete
  2. betul tu kak. aritu saya g teambuilding kena buat medical check-up. tapi keputusan tak tepat sbb saya tgh preggy. cuma risau la bila overweight. huhu

    ReplyDelete
  3. Saya pun buat blood test ni setiap tahun. Baru ni dah ambik darah tp x review lagi. Takut. Kolestrol tinggi. Berat pun overweight dah ni.

    ReplyDelete
  4. rara xpenah cek ag kak.nt nk cek jugak lah.

    ReplyDelete

Give your inspiration here and thank you.

INSTAGRAM FEED