Acer Aspire S7

Assalamualaikum.... salam berkasih dan sayang.... hehehe...

Nak citer pasal latop acer aspire ni, duk window soping tu terjumpa lak satu kedai ni, jual macam2, handphone ada, kamera ada, speaker ada.... then bila saya tertengok latop, terus masuk dalam kedai tu. terus ler, jurujual chinese girl ni datang menghampiri saya. memulakan tugasnya berbicara pabila dia tengok mata saya melekat kat latop acer ni. erm.... sangat menarik! Acer Aspire.


Katanya harga RM1700, kami bagi window8, touch screen.... bila saya lak membuka mulut menanyakan spec, tergagau lak cari kat latop tu, dia terus tanya kat member dia. si member lak tak tahu juga terus jer ambil kotak latop tu membelek-belek cari cari spec brapa?

Alahai, dah kurang keyakinan saya sebagai pelanggan nak beli produk ni.

Balik rumah terus saya find up.... memang menarik, teruja gak la. tapi harganya kat laman web acer ni RM3599. saya memang duk mencari latop baru. En daddy suggest suh beli mac. saya kata kalau saya guna mac tuk tiap hari saya bekerja mengedit its ok. berbaloi tuk saya beli....

Spec acer ni :

  • Window 8 single language 
  • Intel core i5 (i5 - 3317U, 1.70 GHz, 3 MB)  
  • (11.6") FULL HD LED - 
  • 16:9 1920 x 1080  
  • Active Matrix TFT Colour LCD  
  • 4 GB DDR3 SDRAM  
  • 128GB SSD Raid-0 
  • Bluetooth 4.0

Matlumat lanjut leh tengok kat laman web acer ni...

Apa yang lagi menarik tentang acer ni ada 4 ciri utama:


1. Glass
2. Touch




3. Glow


4. Cool
memang nipis, cantik boleh tahan, yang penting spesifikasinya yang umpp... hehe... saya survey dulu yang ni, nak survey genama lain lak compare yang mana elok kan... tak payah nak terburu-buru kan...

daaaa.... :-)

ps: all pics from google serch and acer website...



6 comments:

  1. waaaaa kalau umi tgok ni pun.. mst umi teringin nk ada 1 hihi

    ReplyDelete
  2. Hebat! Teknologi sekrng mkn canggihkn.

    ReplyDelete
  3. Murahhhhhhnya rm1700 kat mana kedainyaaaa!!!!

    ReplyDelete

Give your inspiration here and thank you.

Powered by Blogger.