Enter your keyword

Thursday, December 12, 2013

By On 1:47:00 PM
Habis di ukm.... saya dan keluarga kembali semula ke kl... dah janji dengan kawan nak pergi dan menginap di rumahnya...

sebelum tu sampai di KL sentral cari tiket nak balik malangnya dah kehabisan tiket train... tak dapat la kakak dan adik naik train... 9hb dis baru ada tiket...

kami ambil lrt ke klcc... seronok ler kakak dapat jalan-jalan yer...















seronok ye kakak

Alhamdulillah...
sejak kawin dan ada anak (2 org anak) ini lah kali pertama saya dan suami
dapat bawa dan kali pertama saya dan suami bercuti besama

dah dua anak baru dapat bercuti sama yer...

erm...

Allhamdulillah
saya menangis mengenangkang rezeki Allah bagi ini...

terima kasih ya rabb


Persidangan di UKM

By On 1:22:00 PM
Allhamdulillah....

akhir November yang lalu saya sempat present paper di MENTION UKM... 26-28 nov persidangan tersebut diadakan...




Persidangan tersebut telah dirasmikan oleh YB DATO' SRI AHMAD SHABERY BIN CHEEK Kementerian Komunikasi Dan Multimedia Malaysia - KKMM


Prof. Dr. Asiah Sarji


saya dan keluarga berangkat ke sana dengan bas (public transport) pada 24 nov malam... sampai di pudu 5 pagi, Allhamdulillah sepupu saya datang ambil dan pagi itu kami 4 beranak tumpang dia ke stesen komuter untuk ke UKM....

5 hari di UKM seronok walaupun penat.... kami tinggal di rumah tetamu Aminuddin Baki dekat dengan fakulti sains sosial dan kemanusiaan tempat persidangan tersebut. Tiap hari saya hanya berjalan kaki ke sana...

banyak sangat dapat ilmu dan kenalan... Allhamdulillah... in sya Allah mention2015 kita bertemu lagi...

salam sayang....




Tuesday, November 19, 2013

Pengajian Saya November 2013

By On 2:11:00 PM
Assalamualaikum... salam sayang buat semua sahabat

Allhamdulillah...

dah lama saya tak mengepdate blog. kesibukan membataskan segalanya. Allhamdulillah, hari ini Dia menggerakkan hati ini untuk mencuit sesuatu...

lepas Aidiladha yang lalu saya dah defend proposal. em... sampai sekarang saya belum menerima report daripada panel. hal ini membuatkan hati saya tak tenang. bila ditanya daripada penyelia saya, tiada juga report daripada panel penilai. Saya tak pasti sama ada penilai mahu saya teruskan dengan tesis saya atau sebaliknya.

Penyelia saya ada bagitau mereka meeting dan dalam meeting tersebut telah memutuskan untuk diadakan co supervisor untuk saya dalam method kerana kuantitatif.

Allhamdulillah, saya dapat co supervisor yang mahir dalam kuantitatif.

Minggu lepas saya berpeluang berjumpa dengan mentor saya yang merangkap senior yang beliau yang mengjadi tonggak pengajar pada tesis saya. Dia dan wifenya banyak menolong saya sebelum saya melangkah masuk mendaftar sebagai pelajar.

Motivasi pagi dia bagi pada saya! saya mula faham sedikit demi sedikit apa itu penyelidikan PhD dan tesis saya.

Memang sukar untuk membina diri, itu yang dari dulu belum ada dalam diri saya. Dan perkara itu dia tekankan pada saya. hanya saya sendiri yang boleh lakukan itu. orang lain tidak boleh menolongnya.

Ya Allah mohon kekuatan. sentiasa mohon padaNya.

Kadang-kadang diri yang alpa sentiasa ada silap dan salah denganNya.

Mohon dibukakan hati ini. dipermudahkan hendaknya.

Berikan kerahmatan dan kesejahteraan buat mereka yang menolong dalam pengajianku ini...

Aaminn...



Tuesday, October 8, 2013

Adakah Kita Mandi Tak Basah Duduk Tak Senang Teringatkan Cinta Hati?

By On 1:58:00 PM
allhmadulillah....

saya hina sangat kerana banyaknyer dosa diri.... pa bila keluar rumah pagi tadi terus saya mencari tempat untuk bermunajat seketika, bersendirian kadang kala lebih baik walaupun sekejap menenangkan jiwa mencipta kan rindu untuk Nya...

allhamdulillah... tenang rasanya, daifnya diri, sesungguhnya Dia sentiasa sayang pada kita walaupun banyak mana dosa kita... ntah akan terampun atau tidak... sedup udaraNya dengan rasa kerdilnya diri.... kerna kasihnya Dia meminjamkan untuk kita... namun diri ini sering alpa padaNya... astagfirullahallazim....

bila melangkah masuk ke perpustakaan suratkhabar menjadi pilihan mengisi ilmu pagi...


tertarik saya pada tajuk ini... "Makrifatullah perisa ibadah".... jika kita kenal pencipta kita maka kita akan cinta, kasih dan sayang pada Nya... walaupun sedetik berpisah rindu teramat kita padaNya... adakah kita sebegitu? adakah kita betul-betul  kenal pencipta kita???

Tulisan daripada saudara Umar Mohammad Noor ini amat menyentuh hati saya! saya jahil rasanya... perlu banyak kenal Dia? untuk mengenali Dia dua perkara harus dilakukan dengan ikhlas dan bersungguh solat dan membaca Al-quran... solat untuk kita sentiasa bercakap denganNya dan membaca Al-quran untuk supaya Allah sentiasa berbicara dengan kita!

sesuatu yang tertarik pada saya iaitu petikan :

"sesungguhnya kelazatan, kegembiraan, kenikmatan dan kebahagiaan yang tidak mungkin digambarkan dengan kata-kata hanya apabila kita mengenal Allah, mentauhidkan Nya dan beriman kepada Nya".

namun sayang, syaitan menyibukkan manusia daripada mendapat hajat asasi ini. Setiap hari minda dan hati manusia selalu ingatkan harta, takhta dan wanita....

Rasullullah bersabda:
"Allah membuatku mencintai wewangian dan wanita dan kebahagiaan aku rasai apabila tengah melakukan solat" (riwayat Al-Nasai).

sangat menyentuh kalbu ini.... semoga apa yang kita rasa pada manusia seharusnya dirasanya untuk Allah swt terlebih dahulu....

semoga Allah berkenan memberi hidayah kepada kita dan hidup bersamaNya... aaminn...

Sunday, October 6, 2013

Motivasi Kebendaan

By On 4:18:00 PM
ada yang bertanya apa kereta idaman saya?
saya tak tahu nak jawab tuk masa sekarang
bukan tak ada! ada! tapi tak tahu nak menyebutnya
bukan tak tahu nama
terfikir layak ke untuk dipinjamkan semua itu
o... patut la takat ini hidup awak tak ada keinginan dan motivasi!!!

google search

namun, saya bersyukur dengan apa yang saya ada walaupun buruk
ada yang menegurnya itu ini serba keburukan dah rosak dah bocor kereta saya tu
tapi itu yang saya ada
boleh bawa saya ke library dan ke universiti saya pun
saya bersyukur
boleh bawa saya dan keluarga sampai ke kampung dengan selamat 

Allhamdulillah saya bersyukur, walaupun dah beberapa kali buat hal di grik, jeli
Allhamdulillah trima kasih Ya Rabb
melindungi kami
Cukup la saya dapat meneruskan pelajaran saya
walaupun saya tak sesempurna orang lain
walaupun saya dikritik dan dihina bagai

saya kisah dalam syukur
saya sedar semua itu buat kan saya insaf
meterial rupanya mengukur bagi sesetengah orang
apa yang saya ada hanya dipinjamkan sahaja

Allhamdulllah Dia sudi meminjamkan semua itu kepada saya
bila balik raya saudara mara tanya bila nak tukar kereta
kreta tu dah rosak!
kawan pula mengintai di mana kereta saya, kereta baru kot dah lama tak jumpa kan
ooooo.... masih kereta itu kah 
dah 13 tahun lamanya kereta tu
erm.... itu la rezeki saya 
dan itulah kenderaan saya mencari rezeki

itu baru bab kereta, belum masuk bab rumah dan jalan-jalan
rumah saya tak sepertimana rumah orang lain
tapi itu la rumah untuk kami sekeuarga berteduh... 
terima kasih
walaupun bocor sana sini, musim banjir, banjr la rumah saya
nak baiki atapnya belum daya rasanya
namun, di dalamnya hati kami bersatu
bermunajat bersyukur

jalan-jalan?
adik bersungut saya belum pernah pergi rumahnya
belum ada kesempatan dan rezeki saya sampai ke sana
nak pergi dengan kereta saya?
merentasi utara selatan?
tak sampai rasanya...
in shaa Allah tiba masanya sampai jua

saya buka kedekut
ramai saudara mara ingat saya kedekut berkira
tak tahu la daif sangat agaknya kami ni
saya pasrah redha 
saya Dia yang maha mengetahui sealanya

kenapa meterial menjadi ukuran
saya bingung
tapi semua itu membuatkan saya banyak bersyukur dan terus bersyukur
walaupun saya tidak seperti mereka yang mewah
kerana itu semua bukan milik saya
semuanya pinjaman semata saya sedar

Terima kasih Ya Rabb
saya tahu Dia maha pengasih dan penyayang
banyak mana dosa saya Dia tetap tolong saya dan sudi pinjamkan saya segalanya....

dan apa lagi yang saya nak
semua saya dah ada!
walaupun tak cantik

Allhamduillah.... Allhamdulillah...
felling happy
:)





Ikan Patin Saya vs Sotong En Suami

By On 2:30:00 PM
Dah aktiviti dah lama plan ngn en daddy nak pergi nat pasar Kodiang hari Sabtu....

Allhamdulillah, setelah sekian lama berniat sampai juga ke sana walupun berhujanan,,,,

dari rumah saya 24 km ikut hway Kedah Perlis.... ikut jalan lama 17 km...

disebabkan kehujanan saya malas nak turu, en daddy pergi la,,, tak kisah la beli lauk apa. saya tunggu di dalam kereta bersama anak-anak.

tak lama kemudian, en daddy balik dia kata suruh saya pergi la... tak tahu nak beli apa, beli sotong jer dengan kuih muih...

apa lagi kalau mom yang pergi beli bermacam-macam ler beli.... ikan, sayur....????

bila sampai rumah saya ingatkan saya beli ikan yang biasa saya beli rupanya en daddy kata ni ikan patin... alahai mana saya tau, saya pun main belasah tak tanya jurujual tu...

tak apa la ikan apa pun, janji rezeki apa pun saya masak dan makan... en daddy la la cerewet sangat...
Allhamdulillah... terima kasih ya Rabb...

sotong dan ikan patin jadi la....

ikan patin masak lemak

sambal sotong 
Allhamdulillah....


Friday, October 4, 2013

Hello Burger

By On 3:19:00 PM
Bismillahhirohmanirrohim...

assalamualaikum... salam Jumaat semua....

mood malas masak kalau hari bekerja, walaupun kelmarin tak masuk library... kakak tak berapa sihat batu dan selsema...

bawa dia pergi check up di puat kesihatan universiti...

malam.....


kami layan hello burger lagi sementara duk promosi tu..



allhamdulillah... banyak kakak makan...
semoga mereka di luar juga dapat yang kami dapat....
terima kasih ya rabb

aaaminnn

Wednesday, October 2, 2013

Allhamdulillah... HP latop

By On 10:20:00 PM
Bismillahirrohmanirrohim... assalamualaikum semua dan salam sayang...

Kelmarin mula minggu kebudayaan di uni saya... dikesempatan itu saya dan keuarga mengunjungi ke sana. Ada gerai jualan dan pameran IT...

Bila duk tengok latop di gerai IT hati mula berkenan pada HP brand... bincang dengan en daddy dan harga yang berpatutan dan pakej yang menarik, saya setuju untuk membelinya....

Allhamdulillah terima kasih yaRabb meminjamkan saya latop HP ini...

Kenapa HP?

erm... spec yang menarik walaupun saya pilih i5 rasanya memadai dengan saya nak buat kerja research saya kalau nak dibandingkang i7 lagi puas hati la kan... memandangkan budget juga dngan harga RM1945 6 gib selepas ditambah dibandingan i7 lebih RM400...



cukup la tuk saya buat masa sekarang ni....

warna ada tiga jenis silver, merah gelap dan putih....

dan saya memilh putih!

Putih??? cepat kotor tu... its ok...


salegirl tu suggest saya ambil merah, kata dia "nak cantik atau nak tahan lama" tak apa la saya pilih cantik la... en daddy kata sekarang latop tak tahan lama 3 tahun lagi yan lain...

depend to our opinion kan...

apa pun syukur Allhmadulllah....



Saturday, September 28, 2013

Buku: 101 Doa Mohon Makbul

By On 10:24:00 PM
Petang Sabtu yang penuh rahmat...

saya dan keluarga keluar ke UUM nak tengok apa ada sempena hari Asean ke 46...

bila sampai di dewan MAS UUM semua dah takada... dah habis rupanyer...

alahai, kami ke versity mall, saya nak beli buku prof Muhaya Jurnal Inspirasi Diri

malangnya dah habis buku... belum ada rezeki...

tapi saya dapat buku yang menarik

101 Doa Mohon Makbul


buku yang sangat menarik dengan kalikatur yang mudah difahami

dan isi di dalamnya tentang doa-doa harian yang kadang kala kita tak amalkan walaupun senang...

contohnya doa keluar rumah, masuk rumah, pakai baju, naik kenderaan, masuk tandas dan banyak lagi....


dengan kalikaturnya yang menarik kakak Amani pun suka membacanya walaupun dia belum 
pandai membaca

kakak pun dah tolong remind kan saya baca doa masuk tandas mama.....

hihihi....

contoh:
Doa mengelakkan racun santau dan penyakit

"aku mohon perlindungan dengan kalimah-kalimah Allah yang sempurna daripada kejahatan apa yang Dia ciptakan"

(riwayat muslim : 2709)

Allhamdulillah.....




Thursday, September 26, 2013

Jawatan Kosong Sangat Diperlukan Sekarang

By On 12:50:00 PM

Urgent Opening for Multiple Positions in Nigeria-Qatar-Kuwait-UAE-Oman-Korea-Saudi Arabia with EPC Company’s Project, Send CV's on talent@dss-hr.com

Note:
1. Kindly Mention The Name Of Position In Subject Line.
2. Candidate Must Have Relevant Experience.
3. Should Have Valid Passport.
4. Degree/Diploma/ITI/Certificate In Relevant Field Is Preferred.
5. In Case Of Overseas Experience Candidate Must Have Proper Exit From Deployed Country.
6. Experience: Engineer/Operator/Inspector/Controller (06+ Yrs), Sr Engineer (12+ Yrs), Manager (15+ Yrs),
_______________
Project Details: Oil/Petrochem/Power/Steel Plant Construction Projects
01. Position: Electrical Test & Commissioning Foreman
02. Position: Electrical Test & Commissioning Electrician or Operator
03. Position: Utility Engineer (Steel plant)
04. Position: TQM Specialist (Steel plant)
05. Position: Civil Engineer (Steel plant)
06. Position: Furnace Operator (Steel plant)
07. Position: Lifting Supervisor & Rigging Supervisor
08. Position: Architecture Project Control Engineer
09. Position: Civil Earthwork Superintendent
10. Position: Civil Engineer Chinese Language
11. Position: FOC Design Engineer
12. Position: Mechanical Design Engineer
13. Position: Piping Design Engineer
14. Position: Process Design Engineer
15. Position: Civil Structure Design Engineer
16. Position: Scaffholder
17. Position: Crane Operator
18. Position: Fire Fighting Engineer
19. Position: QC Inspector/Supervisor (Mechanical, Civil, Electrical, Instrument, Architectural)
20. Position: Port Captain
21. Position: Chief Engineer
22. Position: Chief Mate
23. Position: Port Engineer
24. Position: Cost & Plan Engineer
25. Position: Project Manager (Mechanical/Civil/Electrical/Architectural/MEP/HVAC)
26. Position: Piping Supervisor
27. Position: Electrical Engineers
28. Position: Safety Engineer
29. Position: Safety Officers
30. Position: Construction Supervisor (Electrical)
31. Position: Planning Engineer (Mechanical/Electrical/Civil)
32. Position: Maintenance Planner (Electrical & Instrument)
33. Position: Staff/Male Nurse
34. Position: Construction Supervisor (Mechanical)
35. Position: Construction Supervisor (Civil)
36. Position: QA Engineer(Mechanical, Civil, Electrical, Architectural)
37. Position: HSE Engineer
38. Position: HSE Inspector
39. Position: Document Controller
40. Position: Engineer (Mechanical, Civil, Electrical, Architectural)
41. Position: Foreman (Mechanical, Civil, Electrical, Architectural)
42. Position: Store Keeper
43. Position: Material Controller
44. Position: Procurement Engineer/Manager
45. Position: Project Engineer
46. Position: Project Controller/Coordinator
47. Position: Engineer(Static/Rotating) Equipments
48. Position: Piping Engineer, Piping Inspector
49. Position: Welding Engineer, Welding Inspector
50. Position: Steel Structure Engineer, Steel Structure Inspector
51. Position: Information Technology Engineer
52. Position: Discipline Engineer
53. Position: CAD Operator
54. Position: Buyer
55. Position: Business Administrator/Coordinator
56. Position: Secretary
57. Position: Clerk
58. Position: Lead Structural Engineer (Civil/Mechanical)
59. Position: Sr Piping Engineer
60. Position: Sr Plant Layout Engineer (Piping)
61. Position: Sr Stress Engineer (Piping)
62. Position: Sr Piping Designer
63. Position: Sr Electrical Engineer
64. Position: Lead Instrument Engineer
65. Position: Control Panel Engineer
66. Position: Field DCS Operator
67. Position: Commissioning Engineer (Civil/Mechanical/Electrical)
Sape minat blh try...

sumber: rotikaya
tahniah buat mempelai berdua



Wednesday, September 25, 2013

My New Workstation

By On 8:02:00 PM
Bismillahirrohmanirrohim....

Allahamdulillah.... 

kelmarin petang sempat saya ke kedai perabut mencari rak buku....

Kedai pertama saya masuk tak ada rak buku yang saya berkenan... kedai yang kedua, banyak pulak pilihan... harga memang sangat berpatutan... yang saya suka layanan makcik jurujual di kedai yang pemiliknya cina itu sangat ramah... jurujual semua daripada golongan makcik-makcik yang ramah tamah...

bila cari dan cari saya dapat rak buku versus meja belajar....


yang penting dapat harga special punya dari tauke kedai uancle cina tu....

pening dia..... hehe.... beli 3 barang untung saya sikit maa..... ini potong ini potong...

"tauke lain kali dorang nak beli set bilik" kata makcik jurujual tu.... sangat baik...

Allhamdulillah....






Tuesday, September 24, 2013

Kerja vs Belajar

By On 10:29:00 AM
Allhamdulillah... 

hari ni mood baik punyer... 7.35 pagi dah keluar rumah... wow macam time keje lak rasanya... 

walaupun tengah study memang saya dah set in my mind "bekerja".... 

kalau tak memang tak jalan tesis saya, although i open my lappy then type 1 or 2 words only in my thesis... hihihi.... keje keje keje sama jer dengan study study study!!!

kerana awal masuk library hari ni sempat saya membelek dan membaca suratkabar... dah lama sangat rasanya tak baca... huh



bilik study saya masih lengang di kala saya sampai...

beberapa minit kakak yang setia kat bilik ni sampai...

Allhamdulillah ada teman walaupun buat keje masing-masing....


Sunday, September 22, 2013

Bunga Raya Putih

By On 12:41:00 PM
Allhamdulillah....

Hari minggu Jumaat Sabtu bersama anak-anak dan suami... Hari Jumaat sempat keluar sekejap membeli mangkuk tembikar dan mencari bunya raya putih..... untuk ubat sakit kepala dan migrain....

google search

dan dimasukkan bersama dengan air bacaan Al-Quran yang saya dapatkan di Darussyifa.... Dah 2 malam saya menggunakannya... Ustaz kata guna selama 3 malam berturut. ermmmm.... hasilnya Allhamdulllah...

Ahad yang mulia

By On 12:24:00 PM
Allhamdulillah.... syukur pagi ni saya dapat bangun setelah kesakitan seharian kelmarin... bukan sakit apa sakit badan, belakang saya... nak pergi berurut tak dapat call makcik urut tak angkat2... busynyer tukang urut kan...

Pagi ni sempat saya masakkan nasi goreng tu anak2... sebelum pergi library...

masuk library saya tak kisah saya still bawa masuk kuih muih saya,


I need some food for stamina working speed... hehehe..... yeahhhh... walaupun rasa lagi sakit belakang kanan saya ni tetap kuatkan semangat tuk study....

Allhamdulillah.... syukur....

Thursday, September 19, 2013

Lovely Thursday

By On 11:26:00 AM
Assalamualaikum... morning all

hari-hari saya suka

dah breakfast... tadi say kuar rumah dah 9 lebih... p beli breakfast masuk library dah 10 lebih...

today I have some kuih muih lagi... hik hik... taaaraaaa


tapi hari saya dah masuk ke bilik study staf



nak buat camana kan semalam cctv dah nampak saya dah kena sound


saya tak leh nak berpisah dengan makanan saya...

tak kisah la saya gemuk (eh,,, ye ke?????) uuuhhh....

sebenarnya, saya breastfeed mom selalu lapar....

nak study kena ada something yang boleh makan
otak baru boleh aktif

haha... tak gitu...

jom dhuha




Wednesday, September 18, 2013

Mangsa Saya... warrrgghhhh.. toche2

By On 12:54:00 PM
survey saya masih berlangsung

entry ini  

maka bila saya kat luar bersama student ni senang saya untuk mencari mangsa-mangsa (ooouuupppssss) sori...

hihi... mohon pertolongan untuk mengisi tinjauan ringkas ini....

salah sorang mangsanya

taraaaa,,,, belakang saya


terus saya minta add emeil send survey padanya


adik2 handsome tau student ni


hihihi


upppsss saya dah kawin k

nak available

mak orang...

 terima kasih pada yang sudi fill in tinjauan ringkas saya


mohon jasa baik anda!


Haaa... kan dah kena!

By On 12:16:00 PM
assalamualaikum...

tiap pagi saya masuk library study kat situ. memanh habit saya tak lekang daripada membawa makanan kuih muih...

hari ni saya bawa pisang goreng... agaknya cctv kat atas tu memang duk tengok kot. staf library datang bagi salam pada saya.




"assalamualaikum, student ke staf"... terus saya jawab "staf, sori yer saya termakan" hik hik... "erm... staf, sorok ler makanan tu"... "em... ok" terus saya masukkan dalam beg...

memang dah tahu dah dia datang nak tegur saya makan...

bukan apa saya ni kalau tak makan tak leh nak buat keje... huhu


malas nak masuk bilik study sataf yang cantik ada pantry tu... rasa macam terkurung dalam kotak walaupun ada mirror tembus dari luar... duk kat luar sama student ni lagi best rasanya... tak ada gap antara staf dan student kan... itu yang penting...

haaa... kan dah kena!

padan muka saya



Tuesday, September 17, 2013

Dah Lama Tak Update

By On 2:10:00 PM
assalamualaikun, salam sayang buat semua...

dah lama tak update dek kesibukan pengajian saya.  aktiviti saya banyak di perpustakaan. 

ermm.., alhamdulillah semuanya baik


ni bilik study tuk academic staff


tapi saya lebih suka pilih study di luar bersama pelajar lain
kerana menikmati view perpustakaan yang cantik ini


tadaaa...

Allhamdulillah


Mohon Pertolongan Blogger Muslim Untuk Mengisi Sedikit Tinjauan Ringkas Ini

By On 1:56:00 PM
http://www.surveymonkey.com/s/Y2VV6M7

Mohon kerjasama untuk meluangkan sedikit masa untuk mengisi tinjauan ringkas ini tentang motif menonton filem seram.

Kerjasama anda hanya Allah swt yang membalasnya

Dari saya ucapkan berbanyak terima kasih kepada yang sudi

Thursday, July 11, 2013

Dah seminggu lebih buat correction

By On 9:37:00 PM

Allhamdulillah. .. mood study sentiasa menebal... walaupun ada kala up and down... mula hari ahad 30hb jun sampai hari kecuali kelmarin saya concentrate buat correction proposal saya... kdg kala satu hari hanya berapa oage sahaja.... medti cari dan cari baca dan baca untuk justify kenapa buat itu dan ini...

Walau lambat cepat saya buat in sya allah saya akan siapkan jua... bila di rumah saya nemang susah nak concentrate study dengan baby kecil kan... tiap hari bila keluar ofis saya tekad dan keraskan hati tinggalkan baby dengan tangisannya kalau tak x siap correction ini.

Terima kasih en daddy tolong jaga anak- anak di rumah...

Ramadhan 2013

By On 2:48:00 PM

Assalamualaikum. ...

Allhdulillah dpt bertemau kembali ramadhan kali ini... kelmarin 1 ramadhan di kedah cuti... hari ni kembali bekerja.. ada yang ambil cuti hari ni dapat terus 4 hari... saya? Em... sama jer cuti ke tak sebabnyer status saya sekarang cuti belajar (sb)... tapi saya kekadang takut nak guna istilah tu... klu org tanya saya sambung belajar... masih tetap sama kena pergi ofis walaupun duk kat bilik study library....

Bersyukur sangat dapat bertemu kembali ramadhan ini.... allhdulillah....

Tghari td seperti bisasa rutin saya minggu ni siapkan correctin proposal saya.... then stop kejap saya pergi dengar ceramah ramadhan di library ni...

Nak puasa kena ada ilmukan... walaupun berpuluh tahun puasa... ilmu mesti kena top up.... klu x expired tak gitu...

Tajuknyer simple puasa yangyok tentang perkara membatalkan puasa, haram, sunat, harus dlm puasa....

Memandangkan masa mencemburui ustaz hanya sempat jelaskan tentang perkara membatalkan puasa.  Akan bersambung mgu hadapan....

Thursday, June 13, 2013

Proposal defend

By On 3:32:00 PM

Assalamualaikum....

Selasa dua hari lepas saya attend proposal defend student mix mod bagi peringkat sarjana.... banyak sangat feedback yang diberikan oleh panel dan pensyarah lain yang saya take noted...
Semoga dapat membantu saya dalam menyiapkan proposal...

Allhamdulillah....

Monday, June 10, 2013

Daging Bakar Danok

By On 4:28:00 PM
Allhamdulillah...

Dapat daging bakar dari Danok thailand ni... fuhhh memang sedap menjilat jari... pakej dengan sos... dah kenyang tapi bila rezeki datang tak tolak terus makan dengan nasi panas...



Apa yang best kat padang besar

By On 4:23:00 PM

Makan yang best.

Dah lama tak makan pulut mangga... saya memang suka...

Tapi alamak makan simple kedai biasa makan rm 20 kat situ rm 30.

Biasa ler kan tptacam ni kan...

Shopping???

Saya tak tahu nak shopping apa..
Cuma beli baju kat adik zara sepasang.

Duk pusing cari baju kakak semu saya yak berkenan... camana tu.

Saya sendiri lamgsung tak beli apa... huhu..

Ntah la.

Len kali la shopping.









Popular

Follow by Email