Sambung pantang di Kedah

Assalamualaiku... salam sayang...

Allhamdulillah, syukur padaNya...

ps dah balik Kedah kelmarin... sampai rumah Kedah dah pukul 5.30 petang... konvoi sama dengan mak ayah ps... Bila sampai rumah tu, baby Zara meragam skit... nasib baik tak melarat sampai malam... malam tu dia lena sangat... may be perjalanan jauh 7 jam dia penat kot, dan cuaca pun panas....

Hari ni hari ke 50 ps bersalin... Allhamdulillah baby Zara tak meragam lagi...

Mak ayah ps bertolak balik ke kb lepas zohor tadi....

Petang tadi bff ps dari Penang datang melawat ps dan family... seronok leh jumpa....

50 hari bersalin, teruskan pantang makan makanan yang mudharat kan kesihatan dan luka ps... Allhamdulillah sejak ps guna gamat entry bawah ni... luka ps makin sembuh... kulit tu dah tertutup... tapi ps tetap pantang lagi, biar betul2 sembuh...

Seminggu yang lepas, ps cukur rambut baby zara... hehe dah botak... kalau ikut sunnah Islam, kena cukur sampai 7 kali cukur... maksudnya bila rambut baby naik kehitaman sikit, kita cukur hingga 7 kali... orang tua kali bagi kecerdikan anak juga... membuang rambut dalam perut...


masa hari ke 7, ps dah buat majlis cukur jambut... Memang masih diamalkan di tempat ps... panggil orang masjid selepas solat subuh, selawat dah cukur jambul baby...

baby Zara dah botak...

satu hal lagi... alahai, en daddy tengok rancangan Meletop, dia cakap pnama anak pelakon Ady Putra pun Zara Adelia... ye ke???.... semalam bila ps tengok rancangan Galaksi memang betul nama anak angkat dia Zara Adelia Haadi...

huh! en daddy memang tak tiru nama anak dia, memang tak tahu pun akan sama... en daddy pilih nama tu bila cari kat inernet, dia hanya tengaok nama mula huruf Z coz nama dia Zira dan A coz nama ps mula dari A... then dua nama tu dia pilih tuk gabungkan dua bila tengok maksudnya... Zara tu maksud puteri coz dia tak mahu buh Puteri kat depan dia kata buh Zara jer... then Adelia dia pilih bawah nama A.... maksudnya keabdian kita kat sini .... hehe... nama anak-anak sekarang ni ramai je yang sama kan...
wokey... tinggalkan pasal nama tu...

Seronok bila dapat balik rumah sendiri... sebulan lebih tinggalkan rumah... macam tongkang pecah pun ada... biasa ler en daddy kata dia balik rumah pergi keje... tadi bila dia balik keje dia cakap, "macam luas jer rumah ni" huhu... "ye la, rumah dah kemaskan..."

Selamat malam..... malas nak tengok AIM.... dah boleh aktif blogging.... suker sangat....


:-)







2 comments:

  1. panjang mse pantangnye..huhuh...slmt berpantang k kak. taking care akak n zara n anak2.. :)

    ReplyDelete
  2. cantik nama tu. tpi huruf UJUNG.. kalau susun selalu kat ujung. macam mana wen, huruf w. jadi bila susun untuk agihan buku teks, wen sallu dpt buku buruk2 sebab nama kat ujung hehe.. (pendapat je k) hehe

    ReplyDelete

Give your inspiration here and thank you.

Powered by Blogger.