38 Hari Berpantang....

Assalamualaikum... Salam sayang semua...
Terima kasih sahabat semua tau, bagi tip dan pandangan bagus-bagus semua... 
Saya tak sempat nak blogwalking lagi, internet pelan kat rumah ni... huhuhu

Dah seminggu lepas check up luka tu, saya tengok luka tu dah sembuh, dah kering dan tak de kemerahan lagi tapi masalahnya sama seperti sebelum ni, masih tak tertutup tempat luka tu... yang kat bawah dah ok, dah tertutup tapi ada sikit lagi kat atas belum tertutup sepenuhnya....

Manjakali pun saya dah try, skang ni dari satu jenis ubat, dah 2 jenis ubat saya makan... pagi2 saya dah ambil satu jenis ubat sebiji... sebelah petang saya makan sebiji lagi jenis yang lain dan minum air manjakali.... tengah malam saya ambil lagi sejenis ubat yang sama macam yang pagi tu...  tapi Allhamdulillah tak de effect kat bf baby...

Dalam masa terdekat ni saya nak cari ubat sapu yang noleh cantumkan kulit tu.... misi kat klinik suggest cari gamat yang untuk cantumkan kulit tu.... katanya ada ubat ni nak suh cantumkan, try cari kat hospital swasta.... ketiadaan en daddy ni, susah sikit la untuk saya keluar rumah nak dapatkan semua tu....

Ada pandangan lain tak untuk settlekan masalah saya ni.....

Rasanya pantang saya takkan berakhir sebelum luka kulit saya tu betul-betul sembuh dan bercantum semula..... setakat ni memang saya tak berhenti lagi makan ikan haruan..... saya risau kalau kulit tu tak cantum semula....

Hope semuanya akan sembuh....

5 comments:

  1. takutnya dgr, Insyallah lepas ni sembuh

    ReplyDelete
  2. Ceaser ke? makan air gamat.. dulu2 makcik saya amal kan makan itu untuk rawat luka luar dan dalam... kendian lebihan air sapu pada luka tu...

    ReplyDelete
  3. biasa kalau untuk sapu tempat jahit tu ada juga dulu jururawat klinik desa syorkan ubat apa entah katanya Ganoderma...sejenis kapsul untuk dimakan tp boleh disapu juga...kalau sapu mmg cepat baik..tp sy mmg lupa lah ..

    ReplyDelete

Give your inspiration here and thank you.

INSTAGRAM FEED