Persediaan Berpantang part 1

Assalamualaikum... salam sayang semua sahabat blogger....

Sejak beberapa minggu ni duk plan cara nak pantang... tak sabar gak... hehe... bukan apa nak maintain kan badan nie kembali.... for this time ps tekad nak pantang betul-betul, follow cara orang2 tua tua... yang penting plan kita punya food....

Tadi balik keje, ps singgah kedai kak ta... memang ps ahli Menang Glassware.... bukan apa senang nak dapatkan barang2 rumah, pinggang mangkuk... tak payah nak p Langkawi walaupun dekat jer ngn rumah ps dalam setengah jam ke Kuala Perlis... harga pun berpatutan dan produknya pun sama kat Langkawi...

Keperluan pantang ni ps memang perlukan  tempat bakar membakar lauk pauk... tak payah gak susah-susah kan mak ps, ps sendiri pun leh buat nanti.... so, ps dapatkan Pemanggang Ajaib...

tadaaaaa..... dah lama nak beli nie, memang produk tengah laku, ps jeryang lambat beli....


ps lum bula kotaknyer, sayang lak... huhu

akhirnya dapat juga produk ni.... Allhamdulillah, rezeki Dia pinjamkan....

Kelebihan Pemanggang Ajaib nie :


1. Boleh menggunakan kedua-dua belah bahagian untuk memasak/memanggang. Tidak perlu menggunakan sudit @ penyepit untuk terbalikkan bahan yang dipanggang. Hanya terbalikkan pemanggang ini sahaja. Mudahkan!!

2. Semestinya permukaan kuali tidak melekat jadi tidak perlu kerja-kerja menyental untuk membasuhnya.

3. Memiliki berat yang sederhana & mudah dikendalikan.

4. Direka khas tidak terlalu tebal sehingga sukar dikendalikan @ terlalu nipis hingga makanan yang dipanggang cepat hangus kerana menggunakan bahan ''die-casting''.

5. Memiliki tangkai berpenutup magnet yang kedap & ketat.

6. Bukan sahaja boleh memanggang  ikan, ayam, daging atau seafood malah boleh membakar biskut, roti, kuih bahulu, pizza dan sebagainya.

7. Didatangkan bersama buku resepi poket & getah extra

Pada ibu-ibu, isteri-isteri pastikan jangan ketinggalan untuk memiliki sebuah Pemanggang Ajaib ini dengan harga cuma RM125.00 sahaja.


Bukan saja boleh bakar, ikan, ayam, segala macam seafood, nak bakar kek pun boleh k... yang penting cepat 10 minit pun dah masak... menakjubkan... heheee... serba guna...

Lagi excited nak berpantang kan... sekarang ni, kita banyak bersyukur dan senang banyak kemudahan, barang-barang letrik sebagainya pun senang dapat dan bertekbologi... bayangkan zaman-zaman mak-mak kita dulu, semua pakai manual, kayu api, arang dan sebagainya... dengan apa yang ada pada zaman ini, kita mudah membuat kerja dan sebagainya... Bersyukur kita pada Nya jua.... 

Allhamdulillah....






9 comments:

  1. kalo mcm tue senang masa nak berpantang nti kak...boleh wat ikan stim/bakar...best2

    ReplyDelete
  2. pemanggang ajaib ehhe? pestime dengar.. bagus jugak kan kalau ada bende ni.. senang nak masak guna ni

    ReplyDelete
  3. abah sy pun ada beli baru ni... nanti sy bpantang umah parent.. so, msk je dlm pemanggang tu.. hihi

    ReplyDelete
  4. selalu tngok kt tv pemanggag ajaib tu..tp tak beli...

    ReplyDelete
  5. senang waktu pantang2 ni semua kena dok bakar2 n panggang aje

    ReplyDelete
  6. senang ada pemanggang ajaib..kerja jadi mudah...
    guna dlm berpantang lagi mudah nak masak...

    salam singgah & kenal.......

    ReplyDelete
  7. syukran n tq dah done follow me blog ya..

    ReplyDelete
  8. rara ada gak.tp dh masuk minggu ke 2 pantang trus x pakai.hehe

    ReplyDelete

Give your inspiration here and thank you.

Powered by Blogger.