Checking 34 weeks and Putri Butterfly Flashback of Birthday

Pagi ni ps p klinik check baby... 
Allhamdulillah, semua dh ok....
dah masuk 34 minggu!
urine ps pun dh ok, neg, neg,
tak lagi kotor and tak de lagi gula...
baby pun dah kat bawah...

Minggu lepas doktor bagi ubat kat ps
untuk lawas kencing...


tapi ps hanya minum sekali saja...
Semalam ps pulun duk minum air masak banyak2..
tapi tak larat la pulak, duk ulang p toilet ja....

kalau duk ofis, ps terpaksa meredah 12 buah bilik rakan-rakan
tuk sampai ke toilet...
waarrrggghhhhh...
dah ler ibu buyut ni selalu nak terkuncil...
nasib badan.....

berat ps hanya naik 0.4 kg dalam masa seminggu...
Allhamdulillah....
malam memang ps tak makan nasi dalam seminggu ni...
takut weight terlebih...

Kelmarin
Balik keje kelmarin, ps dan putributterfly singgah
beli barang (makanan ringan)
tuk bagi kawan-kawan tadika
putributterfly...

Gigih ler duk masukkan dalam plastik...
ps prepare dalam 40 orang kawan kelasnya...
ps belum celebrate lagi...
kesian dia!...

nampak kaki dia.... hehe
nak buat camana kan mak ayah dia ni busy jer....
ps tak nak manjakan dia dengan celebration setiap tahun...
kadang-kadang ps fikir ia tak penting
kerana mak ayah ps sendiri tak pernah buat 
sambutan hari jadi bagai dan wish 'hepi birthday' tuk ps 
semasa hayat ps membesar...

sekadar ingat dah wish dia tahu hari lahirnya sudah cukup....
dia faham, dia minta kek!
tapi ps belum kesempatan lagi beli kek kat dia....
kena tempah nampak gayanya...
coz ps tak berkenan corak kek kat kedai tu...

huh...
InsyaAllah, berkesempatan ps 
akan tunaikan tuk putributterfly...

Hari Lahir yang Pertama


Hari Lahir Ke 2 Tahun

Hari Lahir ke 3 Tahun

Putributterfly ni bila dia dah besar, ntah nape camera shy...

Kek disponsor oleh Tok Pa dan Tok Mie...
Hari Lahir ke 3 ni, jatuh pada hari raya ke2 tahun lepas...

Tahun ni lak, raya ke2 yang lalu merupakan
hari lahir ps...
hehe
Selamat hari Lahir Belated
tuk diri sendiri...


hehehe...


Salam...


 

10 comments:

  1. happy belated birthday PS dan puteri!
    semoga dipanjangkan umur dan dimurahkan rezeki hendaknya :)

    http://suriaqistina.blogspot.com/2012/09/happy-birthday-kakak-today-is-your-day.html

    ReplyDelete
  2. hepi belated busday to ur dotter... so dah tak lama lagi dpt anak no 2 yea.. moga baby sihat, dan Allah permudahkan utk bersalin.. InsyaAllah...

    ReplyDelete
  3. hi..blog walking here..singgah ler blog sy gak kat http://precioushandsatelier.blogspot.com/ tgk bunga2 cantik mekar dlm cara berbeza ssuai utk deko umah anda...

    ReplyDelete
  4. epy belated birtdahy... doakan yg terbaik for u n family ye

    ReplyDelete
  5. epy belated besdey kak n putri.. cntik n comel2 kek tu..

    ReplyDelete
  6. hepy belated besday kak dan putri :)

    ReplyDelete
  7. semoga di panjang kan umur... murah re4zeki... dan selamat semuanya (baby no 2)

    ReplyDelete
  8. cpt je msa berlalukn...rsa cam baru je delivered baby..tup2 ank dh smbut befday...

    ReplyDelete
  9. wahh anak merdeka rupenya..hehee selamat hari lahir amani, muga mjadi ank yg solehah ya :) sayangnya cik Qhayra nk dapat makan kek amani, yang cikgu simpan utk cik Qhayra janjan tuh jew..hehee

    ReplyDelete

Give your inspiration here and thank you.

INSTAGRAM FEED