Persiapan Baby #1

Assalamualaikum.... salam sayang semua....
kelmarin baru ps terasa nak pergi beli barang-barang baby....
bukan tak excited, tapi kepenatan melanda dan belum tahu baby boy ke girl...
sebab tu tak mahu beli barang awal2 walaupun sekarang ps dah nak masuk 6 bulan....

Masa mengandung kat putributterfly dulu pun cukup 7 bulan,
baru ps beli barang-barang dia....
cz dah scan tu dh tahu gender, senang sikit nak beli barang kan....

Dulu, tak buat list, skang dah buat list dan search keperluan sebenar....
tapi ps beli apa yang penting dulu....

suka ambik gambar dalam kelam.... hehe
Ps rasa kali ni ps tidak cerewat membeli dari 1st dulu....
Dulu time duk cerewet pilih barang pun, ada juga tersilap beli....
macam tab mandi baby.... xde pilihan masa tu, x p survey banyak tempat,
akhirnya beli yang besar gedabak ssh nak bawa balik, ps tinggal jer kat kampung.....
habis pantang terus tak guna tab tu.... memang tak berbaloi....

Pesanan ps apa ibu-ibu yang sedang mengandung buat list betul-betul
dan cari barang yang terbaik.... 
bagi ps, barang terbaik tidak semestinya berjenama,
dan mahal tapi berbaloi pakai....

9 comments:

  1. ps pregnant ker? alahai.. seronoknya nak dpt baby lg...

    ReplyDelete
  2. lmbt beli, makin sarat riso x larat jalan sgt da kan...

    ReplyDelete
  3. hehehe yelah.rara pon tgh bajet2.akk kat mana set tilam akk kata tu? meh lah link,.heee

    ReplyDelete
  4. seronoknya buat persiapan baby.

    ReplyDelete
  5. a'aa betoi tu.. xsemestinya yg berjenama kan..

    ReplyDelete
  6. ehh ptri amani nak dapat baby ke??wahhh tahniah kak..dah bpa bulan ek?? hopefuly bb boy pulak la...

    ReplyDelete
  7. bestnya beli barang baby.. :)
    comelll..

    ReplyDelete

Give your inspiration here and thank you.

INSTAGRAM FEED