Tempoh Kehamilan 4 Bulan

بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم

Erm... bila mengandung saya anak ketiga ni rasa lain semacam.... sebab pertama rasa macam tak percaya pun ada sebab morning sickness saya kurang sikit, walaupun memang awalnya saya penat dan teramat malas..... bila dah masuk 3 bulan setengah dan sekarang empat bulan, baru rasa sangat enegetik, tapi masih malas nak tulis tesis saya.... bab lain saya rajin,,,, rajin kemas rumah terutamanya,,,, 

4 Bulan
apa yang saya rasa tempoh ini, baby dalam kandungan dah mula gerak-gerak.... jika anak pertama dan kedua dulu tempoh lima bulan belum saya rasa lagi pergerakan baby.... tapi perut saya tak besar.... orang tak boleh cam saya pregnant atau tidak..... kalau dulu, 7 bulan baru nampak.... tumbesaran baby pertama dan kedua seimbang..... kedua-dua puteri saya dilahirkan dengan berat 3.0kg.... yang ni saya dapat rasakan kecil sedikit..... sebab saya tak berapa kerap ambil vitamin..... bila tengok vitamin saya rasa tak selera.... tapi nak, tapi tak termakan..... macamanaaaaa.....

Haduihhh.... saya sendiri yang pening..... nak tak nak kena kuat tuk diri sendiri ambil vitamin.....

Vitamin Baby



Persediaan
Baru masuk 4 bulan lebih ni (18 minggu), tiada apa yang saya nak buat persediaan lagi..... serah je la pada Allah Ya Baari'.... Dia Yang Maha Mengatur segalanya.... persediaan anak kedua dulu 6 bulan saya beli sikit-sikit.... persediaan yang tepat tuk baby banyak dekatkan diri dengan Allah,,,, itu yang penting kan..... kali ni lain sikit persediaan rohaniNya..... yang lain semua saya serah sahaja, malas nak fikir... hukhuk... boleh tak macam tu...... kerana apa yang saya fikir sangat terhad berbanding Allah fikir apa yang terbaik tuk saya dan baby.... so, saya ambil keputusan untuk "No Thinking"....

InsyaaAllah..... Allah Ya Baari'..... 





'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();
Powered by Blogger.