Fenomena Equinox 2016 Adalah Gambaran Neraka

بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم


Fenomena peringatan kepanasan neraka ya muntaqim (Equinox 2016) dijangka akan berlaku pada tarikh dan masa tersebut:
1. 20 Mac 2016 - 12:30pm
2. 21 Jun 2016 - 06:34pm
3. 22 sep 2016 - 22:21am
4. 21 Dec 2016 - 18:44pm


Apa Yang Perlu Dilakukan
Kepada semua hamba Allah yg insaf, Akibat keadaan Equinox yang akan dtg dlm 3 hari lg kepada Malaysia. Sila tinggal di dalam rumah dan berzikir dan bykkan solat terutamanya dari 3.00-6.00 pg setiap hari. Suhu neraka akan naik hingga jutaan kali lebih panas melelehkan kulit manusia. Ini boleh menyebabkan badan tinggal tulang (Ps: fenomena ini adalah disebabkan oleh api neraka terletak secara langsung di atas kepala, dibawah kaki, didepan dan dibelakang)


Keselamatan Keluarga
Sila pastikan semua orang termasuk anak, suami, ibubapa, adik beradik dan sahabat2 berada di syurga, sekiranya tiada, minta izin Allah ya Rahman ya Rahim utk cari di neraka. Setiap orang perlu memuji Allah dgn 99 AsmaulhusnaNya sebyk2nya setiap hari. Pantau penyakit hati semua orang sekerap yang mungkin. Ramai yang mungkin mendapat serangan syaitan. mandi hatimu dengan air zikir penyucian sebagai sekerap yang mungkin. Kurangkan pengambilan makanan yg lazat, hidup mewah, byk tidur, kurgkan bersantai dpn TV, video dan hp. 

Syaitan Berdampingan Dengan Anda
Syaitan dan sifat2 syaitan adalah sangat berbahaya. Letakkan cinta dunia dan makhluq di luar hatimu. Jika hatimu lupa Allah walau sesaatpun, ianya btul2 di tahap yg bahaya. Sentiasa letakkan zikir kalimah syahadah, Nama2 Allah, selawat kp Rasulullah memenuhi ruang hatimu dan lidahmu bg mengekalkan suhu kelembapan, kesejukan cintamu terhadap Allah ya Wadud. 

Penyakit Hati
Hati berpenyakit, kotor dan sakit mempunyai gejala petunjuk yg jelas iaitu suka mengumpat, mengeluh, takut dan cemas, disebabkan itu ianya sgt berbahaya dan boleh menyebabkan kegagalan dan penyiksaan roh di akhirat. Sentiasa periksa kadar zikir lembapan bibir dan kadar air mata anda tumpah di pagi hari di hadapan Allah ya ghaffar ya tawwab. STAY HEALTHY ROHmu. - Dr. Wan Maseri

ps: image from google


9 comments:

 1. Allahuakbar. Jaga diri ye akak and family.

  ReplyDelete
  Replies
  1. InsyaaAllah sis... t,kasih... sis pun sama n famly, take care...

   Delete
 2. Amin....moga kita sentiasa belajar untuk perbaiki diri....

  ReplyDelete
  Replies
  1. Aamiin... betul sis, amaran tuk kita sentiasa ingat Dia

   Delete
 3. Subhanallah. thanks and good sharing. kena gandakan amalan. dunia kita dah tak lama kan

  ReplyDelete
 4. info menarik..terima kasih atas perkongsian

  ReplyDelete
 5. Kena sentiasa ingat kepada Allah SWT.

  ReplyDelete

Give your inspiration here and thank you.

Powered by Blogger.