Tips tundukkan nafsu

بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم

Salam hujang minggu. Saya kongsikan doa yang di sampaikan oleh keluarga asmaul husna untuk semua terutama bagi menundukkan  nafsu kita yang selalu bertuhankan nafsu.


Allahumma Ya Qohhar, Ya Qohhar, ya Qohhar, sesungguhnya Engkau Maha menundukkan, Engkaulah yg menundukkan matahari kpMu dan memancarkan cahayaMu ke bumi, Engkau menundukkan planet2 sehingga ia beredar diatas orbitnya dgn patuh sekali, bulan dan matahari silih berganti menjlnkan tugasnya mlm dan siang tanpa terlambat sesaatpun,

Engkau ya Qohhar menundukkan para malaikatMu, ada yg sujud kpMu selama2nya, Engkau ya Qohhar juga mampu menundukkan manusia utk rukuk dan sujud kpMu, Engkau menundukkan ego, kesombongan, ketakburan manusia, sesungguhnya tiada sesuatupun yg tak boleh ditundukkan olehMu ya Qohhar.

YA qohhar, tundukkan nafsu makanku yg seringkali berlebih2an, nafsu tidurku yg seringkali melebihi had, nafsu membeli belah yg seringkali membazir, nafsu berborak yg seringkali tersasar, nafsu bermewah yg seringkali mendtgkan kemarahanMu. Tundukkan diri ini kpMu di pagi hari kerana mungkin esok daku terbaring dlm keranda tanpa boleh rukuk dan sujud lagi kepadaMu..
As

No comments

Give your inspiration here and thank you.

Powered by Blogger.