Meatball Black paper

Meatball Black paper / Allhamdulillah. 3 hari cuti, kami duk rumah sahaja. Ye la kan, jarang dapat saya dan family keluar. Dapat rehat kat rumah, tengok anak main-main kat rumah pun itu dah cukup bahagia, memandangkan saya dua hari tak sihat, tidur ajer la memanjang... letih sahaja badan. Kelmarin baru ok skit, Allhamdulillah. hari ni rasa cukup tenaga kembali seperti biasa. 


Dah saya tak sihat, hari pun hujan jer, daddy sediakan meatball black paper untuk kami sekeluarga. Tengok-tengok dah masak. Saya bangun makan ajer... hukhuk... anak-anak suka la. Itu la yang buat kami hepi dapat makan sama-sama dengan kelainan skit dah cukup buat kami hepi. 


Black paper sourse

Resepi
black paper ready mate
bawang putih
kiut ayam
garam
mentega


Cara
1. Tumiskan bawang putih dengan mentega dan sedikit minyak masak supaya tidak hangus.
2. masukkan bllack paper sourse ready mate
3. masukkan sedikit air
4. masukkan kiut ayam dan sekit garam
5. kacau sehingga likat

Cara ni yang sangat simple, anda boleh cuba bahan dan tambah bahan lain seperti bawang besar dan sebagainya, tapi kat rumah saya bawang putih ajer yang ada, makan bawang itu je la yang dimasukkan... apa pun cook is subjective dan senang.... 

Terima kasih Ya Rabb, terima kasih daddy...


7 comments:

  1. Those looks tempt-full..! nanti boleh try.. XD

    ReplyDelete
  2. kalau buat kat rumah boleh makan banyak kan! hahahaha nak try lah nanti!

    ReplyDelete
  3. Mampu tengok saja meatball black paper yang disediakan khas oleh En. Husband Shiela sambil telan ailio, hehehe..
    Nampak sedap terus ingat meatball Ikea..
    Speedy recovery Sheila..

    ReplyDelete
  4. Nak sedap lagi letak krim kat dalam kuah or susu cair pun okay.. creamy!

    ReplyDelete
  5. MasyaAllah, hujan2 ni bw, nampak pulak resepi ni..adui sedapnyaaa

    salam kenal Sheila :)

    https://adaainspiration.com/harmonize-with-nature/

    ReplyDelete
  6. Cara buat sos je? Cara buat meatball macam mana?

    ReplyDelete
  7. yes. masak / resepi ni subjektif.
    ikut citarasa sendiri :)

    ReplyDelete

Give your inspiration here and thank you.

Powered by Blogger.