Giveaway Tudung Bawal by Cik Puan Rrai

Giveaway Tudung Bawal by Cik Puan Rrai / Salam, jom kawan-kawan join GA Tudung Bawal by Cik Puan Rrai ni... 


Dah lama juga akak tak masuk blog Rrai... Rupanya dah status cik puan Rrai skang ni... hehhe... apa pun Allhamdulillah semoga Rrai bahagia dan diberkati selalu.

Untuk tips ibu mengandung ni, banyak sangat, tapi apa dari pengalaman akak bila sahaja pregnant haraus la berhati-hati sangat dalam buat apa-apa perkara pun. Nak nak dalam bulan2 awal pregnant seperti tak angkat barang berat, jalan pun hati-hati takut apa terjathu dan sebagainya. Sebab kadang-kala kita tak tahu badan kita ni jenis macam mana, lasak ke atau tidak. Setiap orang berlainan dan setiap kandungan pun berlaianan. Sebagai contoh juga, ada orang yang tak boleh makan asam pada awal mengandung. Macam akak, anak pertama dan kedua akak kurang makan asam, bila anak ketiga baru akak kuat makan asam. Tapi harus hati-hati dengan mengambil asam yang berlebihan, ada juga yang mengakibatkan keguguran. Memamng pada awal mengandung sangat jaga kesihatan betul betul dan mesti hati-hati dalam semua aspek aktiviti harian atau juga pemakanan.

Bila dah masuk trimester kedua dan ketiga baru la akak mula aktif sedikit seperti mula membuat kerja rumah sepeti menyapu sampah.

Apa yang penting kena jaga permakanan dan minum air putih yang cukup. 


7 comments:

  1. Good Luck...From the same giveaway... =)

    ReplyDelete
  2. good luck, sheila.
    aida join juga ni.

    ReplyDelete
  3. good luck
    singgah sini
    https://mummysupplementshop.blogspot.com/2018/09/giveaway-tudung-bawal-by-cik-puan-rrai.html

    ReplyDelete
  4. Hai,jemput join segmen saya!!

    https://nasuha-itsmyessay.blogspot.com/2018/10/segmen-saya-nak-buku-free-by-cuya.html

    ReplyDelete

Give your inspiration here and thank you.

Powered by Blogger.