FIFA World Cup in Memory

بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم


FIFA World Cup in Memory / Musim demam bola skang ni, rumah saya tak ada tv... Dah berapa bulan tak boleh tengok tv... cerita penting rasa nak tengok, saya tenok je la kat tenet... hahaha.... So, world cup pun tak mampu la nak tengok... Tak jadi masalah pada saya semua tu. Apa yang memori dengan world cup ni pada saya semasa FIFA World Cup 1994... Masa tu masa remaja saya minat saya bab sukan. Tak kira sukan apa masa tu, bola sepak ke, F1 ke, badminton ke mesti la saya mengadap tv tengok sukan.


FIFA World Cup 1994, the final stage Italy vs Brazil. Masa tu saya sokong Italy tapi amlangnya dek  sepakan penalti Italy kalah. Yang lagi saya frust masa tu sepakan penalti akthir tak masuk yang disepak oleh Reberto Bagio... Memang saya minat habis la Reberto Bagio masa tu... huhu.... Dah tu kemenangan berpihak pada Brazil... huhu... memang saya rasa nak luruh jantung la tengok final masa 1994 tu... sedih berterusan keesokan harinya bila tengok gambar pemain-pemain Italy frust dengan kekalahan mereka. Sedih lagi tengok gambar Reberto Bagio duk pangku anaknya dalam flight dengan kepenatan... huh... gambar tu memang menyentuh jiwa raga akak.... Akak siap potong simpan masa tu.... hehehe

Giler
Boleh luruh jantung wei bila tengok, Brazil main memang best masa tu, memang tak de luck juga sebab bola selalu diselamatkan oleh penjaga gol Italy. Tapi finanly mereka menang juga....

Itulah memori world cup yang saya ingat. World Cup seterusnya, 1998, 2002 saya dah tak follow banyak sampai la skang. 

Apa pun selamat menonton ye.... Pasukan apa yang awak-awak pilih tuk World Cup 2018 ni? Jom kongsi. 



7 comments:

  1. World cup kali ini baru sekali jer tengok itu pun sipi2 saya, 1st time gak laki bini sokong team yg sama....then akhirnya Jerman kalah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ok tu sipi2 sy sipi tgh depan pun xde peluang lg ni...

      Delete
  2. setakat ni CT follow match Belgium Portugal Spain.. nanti nak habis kita sokong mana menang je hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe.... sama la akak pun sokong yg menang je la...

      Delete
  3. Mrs. A pun tak ikuti sangat team world cup kali ni,bila anak dgn husband tgk bola tu jer lah yang Mrs. A follow

    ReplyDelete
  4. Saya tak layan bola sangat, tengok pun kalau suami ajak. Kalau tak ajak, better online :D

    ReplyDelete
  5. Kita tak minat !! Tapi ada juga la ikuti perkembangannya sikit hehe

    ReplyDelete

Give your inspiration here and thank you.

Powered by Blogger.