Cara Mengelak Alat Tulis Anda Tidak Hilang

بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم

Cara Mengelak Alat Tulis Anda Tidak Hilang / Huh... cabaran bagi saya bergelar pelajar mak mak budak ni.... Masuk tahun ni hampir sebulan atau 2 bulan sekali saya beli alat tulis. Tadi, bila saya bergegas nak p kelas tafsir, buka pencil box hanya 3 batang pen sahaja yang ada.... Itu pun tiga-tiga tak boleh guna.... Sebelum puasa saya dah beli pen-pen. Tup tup habis hilang juga.... Terpksa jua ku ke mall beli lagi.... gunting pun tak tahu la dah berapa kali beli. 



Adakah anda jua mengalami cabaran seperti saya? Penat tau. Sakit hati ada. asyk duk hlang. Cabaran ibu anak sekolah ni macam ni la kan.... hehehe.... 

See 
v
v
v


3 batang je pen saya yang tinggal. Semua tak berfungsi. Duk nak cepat memang boleh naik angin.... kena tarik nafaz, hembus, tarik semula, hembussss.... baru leh cool down sikit....

You all ada cara tak nak atasi kes ini? boleh la kongsi dengan saya?


7 comments:

  1. tulis nama macam kat sekolah dulu..:)

    ReplyDelete
  2. SUSAH JUGA RAMAI PENULIS KECIL DI RUMAH YA BEKAS PENSIL XTAU NK SOROK MANA

    ReplyDelete
  3. Kena label di kotak pensil tu.supaya tak hilang.

    ReplyDelete
  4. mcm mrs pip, alat tulis mmg letak label nama ...
    dan mmg tak bagi anak2 kacau ... muehehe ...

    ReplyDelete
  5. Lepas guna kena cepat-cepat simpan kak...hehehe..

    ReplyDelete
  6. sorok pencil case, jangan bagi anak jumpa :D

    ReplyDelete
  7. kalau hilang di rumah tu xtau nak cakap apa.. hehe. tapi kalau hilang di pejabat mmg ejulz akan ikat pen dengan tali supaya x hilang. hehe

    ReplyDelete

Give your inspiration here and thank you.

Powered by Blogger.