Bihun Celup Pokok Getah

بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم


Bihun Celup Pokok Getah / Allhamdulillah... kalau balik kampung jarang saya ada kesempatan makan kue teow atau bihun celup. Walaupun kat kampung saya dekat jer ngan rumah, jalan kaki sahaja pun sampai, tapi jarang saya berkesempatan makannya. 


Masa balik mengundi bulan Mei lalu, sempat kami makan bihun celup di kampung husband sasekali Saya panggil bihun celup kkkkkkue teow celup pokok getah sebab kedainya dalam kebun getah. Sekali sekala makan mesti la sedap tapi saya lagi prefer kalau makan kue teow celup sup perut... perghhhh lagi lagi kena lagi perut muda.... huhhhh.... harus meletopppp....


Ditambah lak kicap cap gajah. Kicap yang saya membesar dengannya ni. Kicap cap gajah ni pun dah mahal sekarang ni... hehehe


Apa pun, syukur dapat merasanya.... 

mana tempat best makan kue teow celup tempat u all leh kongsikan dengan saya!


7 comments:

  1. Akak memang suka ngan mee celup..nak belajar buat la..

    ReplyDelete
  2. Sedapnya. Kalu balik Kelate, Mee celup antara menu hok cari.

    Selamat berkenalan

    ReplyDelete
  3. Mula-mula tebaca tajuk bihun celup susu getah.. hahaha!! Baca sekali lagi baru faham.. heh!

    ReplyDelete
  4. susahnya nak jumpa mee celup sedap dekat keel ni :D

    ReplyDelete
  5. oh..ingatkan ada bahan daripada pokok getah.rupanya kedai dalam kebun getah.mee celup memang sedap!

    ReplyDelete

Give your inspiration here and thank you.

Powered by Blogger.