Best Try Kakak Chef in Kitchen

بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم

Best Try Kakak Chef in Kitchen / allhamdulillah, dek sakit tak berapa nak sihat balik kerja Rabu kelmarin dulu, kakak nak tolong saya buat semalam. Namun, saya cakap saya kepenatan, kejutkan mama pukul 9.30 mama buat nanti. Dalam saya terbaring rehat, dia datang minta resepi dan cara-cara nak buat puding roti.




Dalam mata pun kuyu saya memberitahunya.... Kemudian saya terlelap. Kakak kejutkan saya.... Saya suruh saya tengok pudingnya... Bila saya ke dapur rupanya dia dah kukuskan puding tu.... Dia suruh saya tengok sama ada masak ke belum... Bila saya buka penutup steamer, hihi... terkejut saya rotinya sekeping-sekeping.... hahaha.... dengan muka penat saya, saya membebal juga kat dia. Ingatkan dia nak sediakan bahan jer rupanya dia dah siap masak terus.... gambar kat atas tu saya dah potong dah.... 


Hehehe... apa pun kakak, mama proud of you..... 


Kakak dah pandai masak puding roti sendiri! Kelmarin dia bawa di majlis raya kat sekolahnya. Habis licin katanya... Ye la, budak-budak suka..... hehehe...... teruskan usaha masak k.

Allhamdulillah....





2 comments:

  1. wahhhh bagusnya anak dara rajin masak! Cantik pulak tu pudingnya

    ReplyDelete
  2. Alhamdulillah, menjadi juga Walaupun rupanya camtu kan

    ReplyDelete

Give your inspiration here and thank you.

Powered by Blogger.