Baju Raya Online Shopee

بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم


Baju Raya Online Shopee / Allhamdulillah... tahun ni saya beli online dengan Shopee tuk baju raya anak-anak.... huhu.... tahun-tahun lepas tak dan nak pikir. Mungkin tahun ni terlebih masa skit dan pulak saya pikir... kekeke..... tapi duk tengok semuanya mahal. Kat Shopee la ku blasah yang murah.... 

Beli dress je kat anak-anak 3 helai baru RM50 lebih.... nak dibandingkan rega baju kurung semua mahal, dek saya lak bukan kaki jalan jelajah shapping mall bagai.... Kalau u all ada masa memang kaki jalan shopping mall ok la, boleh cari, dan banyak pipihan.... Saya tak de kesempatan untuk buat smeua tu. Kat Kedah, Alor Setar pun tak banyak tempat shopping Mall yang murah. Ye la kalau dah sopinggg mall harus le mahal.... kekeke


Dek melayar je la kat tenet, jumpa dress murah ni rega x sampai RM20 pun. Jadi la tuk anak-anak buat raya....


Ada banyak warna... Tahun ni saya pilih warna hitam. Senang banyak tudung hitam, x yah nak pikir tudung baharu.... Pakain je apa yang ada. Tuk saya pula, saya beli je la blouse RM23 match dengan kain RM35.... Jadi la Sheila tuk ko raya.... janji ada baju baharu..... kuikui..... 

Tak de Yang Hebat
Kalau adik-adik datang beraya di rumah saya, semua ditanya baju hebat berapa harga? Beli kat mana.... saya cakap je la baju saya murah jer..... hehehe.... dan dibanding lak, baju dia pun mahal juga. Aduihhhh.... tak apa la,  tak ada yang hebat pun dari saya. Nak pandang sengket pun tak kisah la. Bukan orang bagi duit tuk saya beli baju pun.... kkkkekeke.... ye idokkkk......


Gaun kak ngah Zara Adelia dan adik Nur Jannah pun saya beli juga kat Shopee..... Kat situ je murah saya survey banyak platform masa tu.... Ada sale, bila je murah saya terus klik.... tapi bila nak klik order tu panjang juga la saya fikir.... hehehe... yang penting perlu ke idak? kalau tak perlu saya cancel semula... Yang penting buat pilihan jangan berlandaskan nafsu boleh juga baca zikir ni:

Allahumma Ya Nur Ya Haadi Ya Haq, tunjukkan apa yang benar sama ada aku perlu atau tidak barang ini?

InsyaaAllah, apa yang anda perlu akan ditunjukkan kepada jalan yang betul..... Jauhkan membazir tau.... Walaupun rayakan sebulan, saya recycle apa yang ada jer.... baju tahun lepas pun boleh pakai, apa salahnya..... 

 Salam Aidilfitri...... :)


5 comments:

  1. betul tu kak,, buat apa nak berbelanja lebih raya sehari je,, bersyukur apa yang ada, tapi x tahu pulak shopee murah giler, kena gi survey tengok hii

    ReplyDelete
  2. Hmmm .. tahun ni kami beli lain-lain kedai, jenuh gak la sbb nak warna sama. Lelaki tak ada masalah, tapi bila wife dgn anak perempuan nak cari baju susah bebenor. Kalau beli online, tak leh nak beza warna sama ke tak.

    Tp baju jenjalan mmg banyak juga beli online ni, lagi2 untuk baby Najmi.

    ReplyDelete
  3. Buat apa nak membazir kan, raya nya satu hari je yang pakai baju tu..
    Macam nak kahwin juga.. Kena ukur baju di badan sendiri.. Btw lawa baju anak2 kak sheila 😍

    ReplyDelete
  4. wahh cantiknya,dan murah,berbaloi sgt ni kan

    ReplyDelete

Give your inspiration here and thank you.

Powered by Blogger.