Roti Canai Pulau Ayah Buntat

بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم

Roti Canai Pulau Ayah Buntat / Dah lama tak singgah makan roti canai ayah Buntat di Jitra..... Al kisah Jumaat lalu ada keje sikit, settle urusan tu, kami singgah makan di kedai pakcik Mutalib food court pekan Jitra. Dari dalam perjalanan lagi saya nak makan roti canai pulau ni, tapi lupa apa namanya!


Husband saya kata roti titab.... Bila adik tu ambil order saya dan husband cakap la roti titab. Adik tu macam blur then tanya kat pembuat! Dia kata tak ada. Lepas tu kami tengok banner rupanya roti canai pulau..... hahaha.... ingat kan kat "kopitian kita" ke? Pening adik tu.... Kalau kat Kota Bharu harus la kena merasa Roti Canai Gear Box Best Sangat!


Dua bij saya makan.... Kakak pun makan puti pulai juga. Daddy makan roti biasa dan kak ngah makan roti telur. Adik Jannah minum susu. Muka tak puas hati bila tak bagi kat dia!


Yang terukya bila makan kat kedai terbuka macam ni saya kena layan kak ngah... Adik ok jer duk kat baby chair tapi kak ngah ni nak merempit kat riba saya. Takut kucing teramat. Kesian juga saya kat dia!

Apa pun roti kitab memang sempoi dan sedap!


4 comments:

  1. Bestnya kalau sebut roti titab lama pulak tak makan. Hihi

    ReplyDelete
  2. oisss mcm2 jenis roti tu... Lain dr yg lain..

    ReplyDelete
  3. wow. kuah banjir tu. kalau dekat pasir mas ada jugak satu kedai roti canai best

    ReplyDelete

Give your inspiration here and thank you.

Powered by Blogger.