GIVEAWAY REFRESH BLOG

 بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم

Assalamualaikum
Jom nak join GA Sha

http://www.shalimaryusof.com/2017/10/giveaway-refresh-blog.html

Dulu banyak la saya minat lagu-lagu ni, tapi bila dah masuk alam kerja sepuluh tahun lalu memang stop terus dengan lagu-lagu.... Seriously, memang tak tahu apa dah pasal lagu-lagu skang. Anak-anak lak yang lebih tahu daripada saya.

Antara lagu saya minat kat SINI,

..........dan hari ni saya nak share satu lagu.
Dulu masa muda saya suka sangat pada punk and skin head ni... ada la beberapa tahun yang saya tengah study masa tu, saya terjebak dengan independent production dan alternative, punk, rock ni terlekat kat dalam diri saya.... dari zero band alternative Barat saya tahu,,,, dan saya juga pernah shooting dokumentari "popular culture punk" tentang budak-budak punk kat Penang. Masa tu kepala otak saya ni sewel skit kot! Dari ke genre lagu sampai ler budak punk saya cari. Hinggakan budak-budak kaki lepak tu ingat saya ni wartawan edisi siasat! Sebabnya nak buat dokumentari tu saya kena buat research R&D.... susah dokumentari ni kena betul-betul fakta bukan main nak balasah saja.... Antara genre lagu altenatif rock yang saya minat daripada Malaysia la, bitter sweet, ACAB, dan hari ni saya nak share satu lagu kat bawah ni.... yang ni genre altenatif rock bukan punk ye... dari Oasis, lagu ni slow jer....




"Don't Look Back In Anger"

Slip inside the eye of your mind
Don't you know you might find
A better place to play
You said that you'd never been
But all the things that you've seen
Will slowly fade away

So I'll start a revolution from my bed
'Cause you said the brains I had went to my head
Step outside, summertime's in bloom
Stand up beside the fireplace
Take that look from off your face
You ain't ever gonna burn my heart out

And so Sally can wait, she knows it's too late as we're walking on by
Her soul slides away, "But don't look back in anger," I heard you say

Take me to the place where you go
Where nobody knows if it's night or day
Please don't put your life in the hands
Of a Rock 'n' Roll band
Who'll throw it all away

I'm gonna start a revolution from my bed
'Cause you said the brains I had went to my head
Step outside 'cause summertime's in bloom
Stand up beside the fireplace, take that look from off your face
'Cause you ain't ever gonna burn my heart out

And so Sally can wait
She knows it's too late as she's walking on by
My soul slides away
"But don't look back in anger," I heard you say

So Sally can wait
She knows it's too late as we're walking on by
Her soul slides away
"But don't look back in anger," I heard you say

So Sally can wait
She knows it's too late as she's walking on by
My soul slides away
"But don't look back in anger, don't look back in anger."
I heard you say, "at least not today."


Sekarang memang otak saya dah blank dengan lagu-lagu... dah tak boleh naik masuk lagi apa-apa lagu. Cakap la apa-apa lagu femes skang ni saya memang blur. Mungkin semua tu dah lepas dalam hidup saya, dan saya terus buang semuanya... Masa seronok itu dah hilang dari journey in my life agaknya... Back to fitrah itu lagu baik! Allhamdulillah....


9 comments:

  1. wow!!ganasnye diaaa...saya ni jenis xbape suka muzik...tp bila lekat 1 lagu..dgr smpai bosan..anyway terima kasih support #pantaitimur

    ReplyDelete
  2. abe kie zaman dulu minat dgr lagu rock kapak zaman sek menengah tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. rock kapak saya minat juga abam kie tu tahun 80an dan 90an tahun rock kapak tu...

      Delete
  3. DSYS (@_-)

    https://belogsjm.blogspot.my/2017/10/giveaway-refresh-blog-by-shalimar-yusof.html

    ReplyDelete
  4. hi.. jom join Giveaway.. ada banyak hadiah menarik :)
    https://intansaffyna.blogspot.my/2017/10/giveaway-besar-besaran-by-intan-saffyna.html

    ReplyDelete
  5. salam singgah dari segmen yg sama! Goodluck :D

    ReplyDelete

Give your inspiration here and thank you.

Powered by Blogger.