Cempedak Cheese Cake The Kapits Cafe USM The Best

بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم

Allhamdulillah.... Selesai jumpa sv saya di USM Isnin lalu. Allah Ya Rahman Ya Rahim Ya Wahhab Ya Karim sv saya alat Allah menolong saya dalam memperbaiki tesis saya macam sampah rasanya.... hukhuk... tak ada daya saya nak buat tu, rasa bodoh sangat! Terima kasih Ya Rabb temukan saya dengan sv yang helpfull, baik sangat! satu-satu dia terang kat mana silap dan salah saya. Terima kasih Ya Rabb.... Memang banyak sangat silap dan salah tu, dan memang lumrah apa yang kita buat tak betul dan tak akan perfect kan,,,, hanya Allah sahaja Yang Maha Sempurna.... 

Allhamdulillah, Allhamdulillah, Allhamdulillah..... 

The Kapits
Bila dah habis discuss dengan sv kami seperti biasa p makan kat desa mami aman damai.... Pas tu singgah kat desa cahaya p cafe The Kapits. Dah lama nak p sini baru berkesempatan. Allah Ya Baari'... Ye la dari duk mengandung nak makan cheese cake yang sedap. Dari duk pikir cheese cake masa mengandung tu sampai lah dah tak rasa apa nak makan... huhu... Baby Jannah dah berair mulut tau! Kakak dan Kak Ngah tak ada kes berair mulut ni. hihi.... Alhamdulillah baru dapat rasa. Saya pilih Cempedak Cheese Cake.... Yummmyyyy..... memang best sangat. Rasa cempedak tu memang kena dengan cream cheese. Tak nyesal ambil yang tu....

Cempedak Cheese Cake The Kapits

InsyaaAllah, ada kesempatan saya p lagi tau The Kapits... Small cafe but so nice. Yang penting makanan mereka sedap! Saya memang teringin cheese cake sahaja. Harga 1 slice RM6.90 semua cheese cake. Cheese cake lain ada strawberry cheese cake, black forest cheese cake, oreo cheese cake, indulgence cheese cake. 




operating hour The Kapits

Nak tengok menu lain singgah ke IG @the_kapits. Kalau datang USM Penang jangan lupa singgah The Kapits kat desasiswa Cahaya Gemilang tau.... Kat sini memang susah sikit nak parking. Terpaksa parking tepi-tepi jalan, turun tangga kat kafe cahaya, kat dalam tu ada cafe The Kapit ni.








6 comments:

  1. Replies
    1. sedap cik nor rasa sekali mmh nak lg...

      Delete
  2. Alhamdulillah...dapat juga ya kak...tak apa bila Jannah dah besar sikit boleh bagi Jannah rasa...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe... a aa... leh bagi jannah rasa PC,,,

      Delete
  3. tak boleh bayangkan rasa cempedak bergabung dengan cheese ..hehehehehe.. tapi tengok gambar tu buat terliur juga la.. :)

    ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang rasa cempedak sis, tapi sedap sangat bila gabung dengan cream cheese tu... manis...

      Delete

Give your inspiration here and thank you.

INSTAGRAM FEED