Bermaafanlah Seperti Kanak-kanak

بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم

Erm... ni kisah hari minggu Jumaat lalu. Kakak ada latihan golf. Kak Ngah pun ikut sama.Bila daddy duk ajar kak ngah main golf, kakak lak duk tangkap gambar... Balik rumah dia tengok gambar-gambar yang dia tangkap...."gambar kak ngah banyak, gambar kakak ada satu je".... kakak yang tangkap gambar.... kekeke


Dia jeles sebab gambar kak ngah banyak,,,, terus merajuk....

pukul bola pun tak kena, katanyanya kayu golf berat... hehehe....

termenung tengok bola, camana nak pukul


Nak tidur saya pujuk.... Saya cakap "kak ngah mama minta maaf tau, mama buat salah kat kak ngah, mama marah kak ngah"


Kak ngah: kenapa mama minta maaf
Mama: nak tidur kita kena minta maaf dengan semua orang, dan maafkan semua orang.(then saya minta maaf dengan kakak pula) 

Suruh kak ngah minta maaf dengan saya!

Kakak yang duk merajuk terus minta maaf juga dengan saya. Kak ngah minta maaf dengan kakak. Kakak pun minta maaf dengan kak ngah. Dah hilang merajuk. Terus gelak-gelak dua berdik tu... Haish, anak-anak macam ni la sensitif tapi kejap saja hilang....

Semoga kita yang dewasa pun jadi macam perangai anak-anak ni. Tak ada simpan apa-apa dendam dan mudah meaafkan sesama hamba.... InsyaaAllah bahagia nanti!

ps: main golf ni free tuk tranning anak-anak sejak dibangku sekolah tuk jadi pelapis... kalau tak mana mampu la kami nak hantar anak-anak main golf.... 


5 comments:

  1. pegi driving course pun sebakul bola (100 biji) dah charge 10 hengget :D

    ReplyDelete
  2. kdg2 sy pun macam tu, nti peluk dia lps tu say sorry kat dia.. kdg2 kita parents tak semesti semua betul.. ada benda yg kita perlu minta maaf, nti anak2 lagi dekat dgn kita.. huwaaa deep

    ReplyDelete
  3. bestnya dapat main golf..

    ye lah sheila sebelum tidur ajar anak2 bermaafankan, kita ibubapa yang perlu mulakan dulu

    ReplyDelete
  4. Kanak2 mmg xde nk smpn dendam.. Elok utk kita yg dewasa ni contohi diorang


    Jemput baca 4 vitamin bantu kecutkan cyst ibu hamil

    ReplyDelete

Give your inspiration here and thank you.

INSTAGRAM FEED