Memory Autograf Lama

Raya lalu, masa balik kampung tersnap juga akhirnya autograf lama saya. hehehe..... Masa dalam pantang kat kampung tu, saya jumpa dan duk tengok semula autograf tu. Masa zaman sekolah memang femes la bab bab autograf bagai ni... Seingat saya autograf ni masa saya form 6 hingga masuk UiTM Shah Alam. 

 Kenangan yang lama....

 Ni gambar masa kecik sampai remaja

 Ni saya masa kecik... hoohooo

 ni antara tulisan sahabat

Bila en daddy nampak autograf, anak-anak saya duk belek-belek tengok dia ambil baca. Sambil baca dia duk gelak. Saya tahu dia gelak kat saya... ye la masa sekolahkan impian nak jadi itu dan ini bermacam-macam... 



Dan masa sekolah saya memang cita-cita nak jadi music engineer. hahaha,,,,, cita-cita tak hingat! sebab masa form 4 lagi, bila saya ambil kelas sastera, saya sangat minat arts... MEmang dari sekolah rendah lagi saya ni minat seni-seni bagai.... Apa cabang seni pun saya minat! melukis ke, menjahit ke, apa sahaja.... Masa sekolah rendah cita-cita nak jadi fashion designer! Dah masuk sekolah menengah nak jadi music engineer... sebab terpengaruh dengan Edry KRU juga masa tu... Sebab Edry belajar music di Koleh Music kat KL dulu memang femes kolej tu, saya lupa apa namanya.... hehehe.... boleh gitu..... 

Dan pulak, masa form six saya masuk kelas music belajar organ! tiap weekend ada class di Kota Bharu... Memandangkan result STPM saya tak berapa nak ok walaupun 5P, saya tekat la nak concentrate dalam bidang music....  Akhirnya saya dapat masuk juga UiTM, untuk course Seni Layar masa tu.... memang masa duk form six saya duk agak course mesti duk shooting-shooting ni!

Bila dah masuk UiTM, dibawa bersama autograf ni! Rakan-rakan baharu sambung mencoretnya! Seronok bila tengok balik autograf tu,,,,, adik-adik dan sahabat di UiTM rindu kat diorang,,,,,

Jom tengok kandungan autograf saya yang kreatippp dari sahabat-sahabat

 ni memang peminat tegar shah rukh khan

 siap ada kek bagai

 tiap-tiap kata adalah motivasi

 harus la STPM 5P

 ni sahabat dari UiTM, skang kat Hot FM

 yang ni lak mesti peminat akak ziana zainnnn

Sambung kisah saya!!

Sekarang apa saya jadi? hehehe.... belum jadi apa2..... selagi mengaji saya belum habis!!!!

Tapi, bab nak jadi music engineer tu seakan tercapai tau! bila saya mula kerja di syarikat buat filem..... Seorang music engineer offer saya kerja dengan dia! tapi di kala itu, ketidakmatangan saya lagi, tak mampu nak membuat keputusan,,,, 

Bila fikir masa tu, saya banyak tolak offer job, walaupun job yang saya minat dan dekat di hati saya! Namun, apa yang ada sekarang dan masa dahulu, Allah jua penentu segalanya! Bersyukur apa yang ada!

Apa yang Allah tentukan itu adalah terbaik.... InsyaaAllah


Alhamdulillah.... :)


11 comments:

  1. wow kenangan ni.. agak2 kanak2 zaman skrang ade tak buat benda2 macm ni.. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. a aa kan sis. bdk2 skang dh ada ke idak kan cam ni... asyik ngan teknologi jer skang ni...

      Delete
  2. Hahaaa sungguh2 nostalgia ni :)

    Singgah sini. Nak jemput join GA
    https://akukaudansesuatu.blogspot.my/2017/07/giveaway-nurul-friends.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih kak yong,,, insyaaAllah sy singgah nti

      Delete
  3. Kenangan zaman ni, belum tentu dirasai budak2 zaman sekarang. Nostalgic :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu ayu... seronok masa kita kecik dulu lain dgn anak2 skang...

      Delete
  4. Akak...simpan molek-molek....cantik lagi tu kak...buat kenangan...senyum sendiri bila baca..

    ReplyDelete
    Replies
    1. InsyaaAllah pc kena simpan tu... hehee.... mmg duk gelak bila baca...

      Delete
  5. akak dulu pun ada juga autograf macam ni

    ReplyDelete
  6. Wow.....mesti senyum sendiri bila baca kan...saya punya dah kemana mana dah...hahaha..dulu every year ada buku biodata gitu...siap ada lelaki idaman...haihhh...nasib baik hilang...malu je..hahaha

    ReplyDelete
  7. wow a great piece ni, sheila.
    aida dulu-dulu pernah gak ada autograph.
    tapi ntah ke mana dah hu hu hu.
    anak aida darjah 6, terfikir utk wujud kan satu buku autograph utk dia.
    agar dpt kawan2 dia sign, tempek gambo and whatsoever.

    ReplyDelete

Give your inspiration here and thank you.

INSTAGRAM FEED