Sarung Tilam Baby Rare

Sarung Tilam Lama//sarung tilam lama ni kata mak saya, sarung tilam masa saya kecil dulu... Fuyooo... Lama tu, dah  hampir 37 tahun... Masa anak saya yang pertama dulu mak saya ada bagi satu warna putih... Yang ni mak saya bagi pula warna kuning... Baru jumpa!


Mak saya kata dia suka warna kuning... Dulu dah buat sarung tilam warna kuning... Sebab tu dia tempah bakul tuk baby Nur Jannah juga warna kuning... 


Ada orang tegur patut la baby kuning sebab saya beli bakul warna kuning! Data kata tok mie n tok pa dia yang beli! Hihihi.... Pada mulanya saya terpinga-pinga, lepas tu baru saya teringat. Ada yang percaya pantang larang macam tu... Allhamdulillah kuning baby saya tak serius walaupun tidur dalam bakul kuning... Hehehe... Saya dibesarkan jarang ada pantang larang.. 

Apa pun sarung tilam tu memang rare... Dari mak punya turun pada anak still maintain elok... Barang lama memang bermutu dan berkualiti...

Sahabat ada barang lama, boleh share dengan saya ....

Salam

No comments:

Post a Comment

Give your inspiration here and thank you.

INSTAGRAM FEED