Gerakan Baby Dalam Kandungan

Allhamdulillah

google image

Gerakan Baby Dalam Kandungan // Allhamdulillah... kalau mengandung anak pertama dan kedua saya lambat rasa gerakan baby dalam kandungan... Kandungan kali ni lain skit, umur baby 3 bulan setengah saya dah semacam rasa baby dah gerak. Namun, saya kurang pasti. Seingat saya semasa kandungan kedua, semasa 5 bulan lebih saya belum rasa lagi. Ada kakak ketikan itu sedang mengandung juga, dia kata baby dia dah gerak. Saya confius dan diam! sedangkan saya belum rasa apa-apa.

Kali ni, memang bila dah masuk 4 bulan dan 4 bulan setengah saya confirm dan yakin memang saya dah rasa dari awal baby saya gerak.... Dah penghujung 8 bulan ni, makin aktif... Selagi saya tak tidur selagi tu dia duk bergerak-gerak. Saya seronok! Kakak dan kak ngah memang suka tengok perut saya gerak-gerak... 

Pengalaman mengandung dan juga bersalin lain-lain kan... Hebat Allah buatkan kita dan jadikan manusia ni memang kreatif Allah Ya Musowwir.... Allahuakhbar.... Semoga apa yang Dia jadikan kita ini memberi manfaat kepada semua. Tadi saya ada discuss dengan rakan-rakan saya ramai yang masih belum kawin. Sebenarnya siapa kita, dah kawin ke belum, dapat zuriat ke tidak. Itu adalah aturan Allah Ya Baari'.... semua Allah Yang Maha Kuasa jadikan kita semua di atas sebab hanya Dia sahaja yang tahu....

Jangan lupa zikir untuk baby selalu.... dan diri kita jua!

Siapa pun kita? kita tetap abdiNya dan umat Rasulullah saw....




Previous
Next Post »

6 Give your inspiration

Click here for Give your inspiration
Dedaun Comel
admin
March 13, 2017 at 6:23 PM ×

Hehe seronoknya .. Semoga baby sihat selalu. Bawa banyak berehat k dan jaga kesihatan

Reply
avatar
PeRdU cINta
admin
March 13, 2017 at 9:55 PM ×

Seronoknya..alhamdulillah..doakan untuk PC juga ya kak..

Reply
avatar
Noor Azlan
admin
March 13, 2017 at 11:09 PM ×

Anak ke 3 ni aktif nanti kot... semoga sihat sentiasa baby dan maknya...amin

Reply
avatar
March 14, 2017 at 10:05 AM ×

wah rezeki tuh... bestnyer

Reply
avatar
March 14, 2017 at 11:58 AM ×

Tahniah sis! Hehe, semoga dipermudah urusan semua.... Mmbe sy pon 3 bulan baby dah gerak huhu twins...dah slamat bersalin

Reply
avatar
March 14, 2017 at 3:48 PM ×

Seronoknya dapat rasa pergerakan baby..=) Semoga akak dan kandungan berada dalam keadaan yang sihat..

Reply
avatar

Give your inspiration here and thank you. ConversionConversion EmoticonEmoticon

Thanks for your comment