Family Day 2016 Ofis Ku Menghilangkan Bosan Anak-anak

بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم

Allhamdulillah... sebulan bercuti sekolah, dan tidak bercuti kemana-mana membuatkan anak saya kebosanan terutama kakak. Minggu pertama kedua dan ketiga dia hanya duduk di pejabat saya.... Sementara adik sekolah tadika seperti biasa.... Hari Khamis lepas 22 Disember 2016, di ofis saya mengadakan hari keluarga 2016 di pusat sukan.... Anak-anak memang daripada seminggu dah excited nak mandi kolam....

Pada hari tersebut banyak acara yang di adakan.... dengan tiba-tiba tak tahu macamana saya terpaksa dikerah oleh pasukan saya (pasukan kuning) join acara basikal lambat.... Aduihhh... pening saya dibuatnya terpaksa jadi bidan terjun ni.... Memang dah bertahun lamanya tak nakik basikal, basikal lak 2 orang berpasangan.... Saya cakap saya tak pandai naik! namun terpaksa juga.... memang tak tergatih la jawabnya basikal tu....

Kawan-kawan duk jerit pasukan kuning "disqualified".... basikal yang mula-mula naik rosak tak boleh nak gatih.... basikal kedua walaupun ok tinggi lak.... memandangkan saya terpaksa duk depan memang tak tergatih lah saya, risau takut jatuh, risau mengandung sama.....

Haduiiii.... hehehe..... biar la.... nak buat camana.....
Acara kedua saya main baling bola dalam bakul, yang ni ok la skit...... lepas tu memang terus surrender! penat tak larat dah.....

Basikal kat bawah tu pasukan lelaki yang naik sampai belok tayar jadinya.... hehehe... seronok dan lawak.....


Anak-anak??? Saya tinggal adik bersama kakak-kakak yang handle permainan tuk anak-anak..... sebab saya nak suruh dia berdikari, jangan takut.... Adik kalau saya tak ada dia memang diam seribu bahasa ikut cakap orang!

Adik zara main bawa bola dengan sudu... Kumpulannya dapat no satu..... Seronok la dia dapat hadiah
hehehe... Adik Zara paling kecil....


Kakak Amani lak??? main dua acara,,,, tak pasti acara apa, saya tak tengok... Dia kata kumpulannya dapat no 3 dan no 2.... tak apa lah kakak..... semua dapat hadiah suka sangat mereka.....


Dah hampir tengahari duk tanya nak main kolam..... Bila semua acara di padang dan trek habis, kami berpindah ke kolam renang.... Anak-anak apa lagi..... semua cepat-cepat terjun pool..... 


erm... sambil duk tengok diorang mandi pool, sambil duk dengar acara menyampaian hadiah dan cabutan bertuah.... Allhamdulillah  hampir zohor semua selesai.....


Anak-anak pun seronok.... sambung balik ofis tunggu sampai petang baru kami balik rumah....

Allhamdulillah.... terima kasih Allah Ya Rahman Ya Rahim..... 




3 comments:

Give your inspiration here and thank you.

Powered by Blogger.