Tips Mencari Barang Yang Tidak Dijumpai

بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم

Allhamdulillah... salam sayang,,,

Dari semalam saya mencari barang husband saya yang tak jumpa-jumpa... Dek kepenatan saya tidur, dan husband saya sambung cari semula... Memang penting sebab barang tu sijil sekolah.... Memang saya yang simpan, rasanya dah simpan tempat selamat, tapi saya memang la pelupa yang amat....

Pagi tadi, saya sambung cari semula.... malah tak jumpa juga.... husband dah membebel..... hukhuk..... zikir dan zikir tak jumpa juga, sehingga kami keluar rumah ke tempat kerja.... Selepas husband saya masuk kerja saya pulang ke rumah. Dengan tekatnya saya nak cari sampai jumpa juga....

google image

Tiga NamaNya TerAgung Dalam Mencari Barang
Ada peristiwa yang berlaku semasa saya drive pulang ke rumah sehingga sedu sedan menangis.... Sampai rumah saya terus solat sunat taubat dan dhuha..... Dengan tanpa perasaan yang saya lakukan "no thinking".... dan tiga nama Asmaul Husna yang saya zikir tika itu (Allahumma Ya Mu'id, Ya Wajib, Ya Alim) Yang Maha Mengembalikan, Yang Maha Menemukan dan Yang Maha Mengetahui.... terus membawa kaki saya melangkah ke bilik anak saya..... membelik di rak buku anak saya terus saya ternampak sijil tersebut..... Saya simpan di situ bersama sijil-sijil dan buku-buku saya yang lain..... Ya Allah, terus saya terkedu dan solat syukur..... 

Allahuakhbar,,,,, nak cari barang pun ada kisahnya.... Allah Ya Fattah, Ya Wasi, Ya Basith..... Yang Maha Membuka Meluaskan Melapangkan jalan kesempitan....

Subhanallah.,.... Allhamdulillah.....



2 comments:

  1. Nice sharing :) insyaAllah kne amalkan ni wlaupun tk cr brg yg hilang :)

    ReplyDelete

Give your inspiration here and thank you.

Powered by Blogger.